*Nettavisen* Nyheter.

Veritas blir nesten dobbelt så stort

Oslo (NTB): På tampen av året fusjonerer Det Norske Veritas med et utenlandsk selskap og blir nesten dobbelt så stort. Hvilket selskap det er snakk om, vil DNV ikke ut med dagen før sammenslåingen.

19.12.12 21:44

Ifølge en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld, signerer Veritas torsdag en fusjonsavtale som nærmest vil doble størrelsen på selskapet.

- Det stemmer, sier Svein Inge Leirgulen, kommunikasjonssjef for olje- og gassavdelingen i Det Norske Veritas til NTB. Han karakteriserer fusjonen som viktig for selskapet innen områdene olje og gass og maritim og fornybar industri.

Etter fusjonen vil Veritas ha omtrent 17.500 ansatte globalt, ifølge Leirgulen. I dag har selskapet rundt 10.000 ansatte.

Mandag skrev det velrenommerte shippingnettstedet Lloyd's List at det er spekulasjoner om at Veritas skal slås sammen med tyske Germanischer Lloyd - som tross navnet ikke har noe med Lloyd's List å gjøre. Det tyske selskapet er i likhet med Veritas ett av verdens ledende klassifiseringsselskaper. Selskapet har rundt 7.500 ansatte, noe som passer godt med de tallene Leirgulen har oppgitt.

- Dette er svært spennende for oss, ikke minst fordi vi styrker vår internasjonale posisjon innen flere industrier, sier Leirgulen, men han vil ikke kommentere hvem fusjonspartneren er: (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.