RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Veritas blir verdens største etter tysk fusjon

Stavanger (NTB): Konkurransetilsynet har godkjent sammenslåingen mellom Det Norske Veritas (DNV) og tyske Germanischer Lloyd (GL). DNV GL Group blir verdens største klassifikasjonsselskap i offshore- og skipsfart.

Fusjonen gjør også at DNV blir en ledende leverandør av såkalte verifikasjon- og risikostyringstjenester for olje- og gassindustrien.

Det nye selskapet DNV GL Group vil være operativt allerede fra torsdag, med hovedkontor i Høvik utenfor Oslo. Verdenskjempen har 17.000 ansatte fordelt på 300 kontorer i 100 land, noe som er flere utestasjoner enn den norske utenrikstjenesten (UD) har, skriver Stavanger Aftenblad. Selskapet har rundt 2.700 ansatte i Norge.

Omsetningen ligger på 20 milliarder kroner. Stiftelsen DNV vil eie 63,5 prosent og Mayfair eier 36,5 prosent av DNV GL Group.

Konsernsjef i DNV GL Group, Henrik Madsen, er svært fornøyd med at selskapene har fått godkjent fusjonen etter tre forsøk.

- Jeg er stolt. Selskapene som nå slår seg sammen, har ledende markedsposisjoner, de er komplementære og begge er anerkjent for sin tekniske kompetanse, kvalitet og integritet, sier Madsen til Stavanger Aftenblad. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere