RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Versace designer for H&M

DONATELLA VERSACE sin nye kolleksjon for H&M er en hyllest til hennes avdøde bror Gianni.
DONATELLA VERSACE sin nye kolleksjon for H&M er en hyllest til hennes avdøde bror Gianni.
Versace designer ikonisk kolleksjon for H&M til høsten.

(SIDE2): H&M avslører nå at designersamarbeidet for høsten 2011 er med et av verdens mest legendariske motevaremerker, Versace. Den eksklusive kolleksjonen er designet av kreativ leder Donatella Versace og er et tilbakeblikk på varemerkets levende arv, med skinn, trykk, farger og frodighet – i eksklusive materialer til rimelige H&M priser.

Kolleksjonen omfatter klær for dame, herre og utvalgte interiørartikler. Den vil være tilgjengelig fra 17. november i rundt 300 butikker verden over og online. I tillegg har Donatella Versace designet en pre vårkolleksjon for H&M, som eksklusivt vil være tilgjengelig i de land med H&M online i salg fra 19. januar 2012.

Ikonisk design
- Jeg er svært glad for samarbeidet med H&M og for å få muligheten til å nå deres store publikum. Kolleksjonen vil være typisk for Versace, og den er perfekt for fans av H&M og Versace verden over, sier Donatella Versace i en pressemelding fra den svenske kleskjeden.

- Versace er et av de viktigste varemerkene i vår tid, og kolleksjonen for H&M vil være glamorøs og ekstravagant – alt som Versace står for. Donatella Versace deler ikoniske design fra arkivene med oss. Dette samarbeidet er som en eneste stor feiring, og det passer perfekt til festsesongen, sier Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver i H&M.

Glamour fra ytterst til innerst
Varemerket Versace er gjennomsyret av glamour fra ytterst til innerst. Det ble grunnlagt av Gianni Versace i 1978. Hans dristige kjoler og ville ikonografi revolusjonerte moten, og provoserende modeller ble til med utgangspunkt i klassiske temaer – alt med et uklanderlig snitt. Siden 1997 har Donatella Versace videreført Gianni Versaces arbeid som kreativ leder og utviklet varemerket til et globalt motehus i forkant av det som kjennetegner luksus i dag. Donatella Versace er verdenskjent for sin signaturgarderobe og er selve symbolet på alt huset Versace står for.

Artikkelen fortsetter under videoen

Interiørartikler
Versace er det siste i rekken av motehus som samarbeider med H&M om en eksklusiv designerkolleksjon, etter navn som Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo og nå senest Lanvin. For H&M har Donatella Versace gått tilbake og sett i arkivene for å nytolke noen klassiske design fra Versace. Damekolleksjonen vil være dominert av kjoler som passer perfekt for sesongen, med skinn med nagler, silke og fargerike trykk, og accessoirer som høye hæler og bijouterier. Herrekolleksjonen vil fokusere på skarpe snitt, blant annet med den perfekte smokingen, i tillegg til belter og smykker også for menn. For første gang i et av H&Ms designersamarbeid vil kolleksjonen også omfatte interiørartikler, blant annet puter og sengeteppe.

Se bildene i bildekarusellen her

4340

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere