Gå til sidens hovedinnhold

Vervekampanje for å fylle tomme hybler

Med over hundre tomme studenthybler, risikerer SiO nærmere 1 million i tapte inntekter, skriver Universitas. Nå lokkes studenter med verve- premie.

Kringsjå: 1 million kroner i tap er konsekvensen dersom alle de 100 hyblene som per i dag står ledige, forblir ubebodde frem til april, når hovedopptaket for boliger skjer. Direktør i Studentboligene, Tom Olstad, innrømmer at dette ikke er noen heldig situasjon. SiOs overordnede mål er at alle hyblene skal være utleid, og det er ikke ønskelig at noe skal stå tomt. Men direktøren sier situasjonen ikke på noen måte er dramatisk. Tom Olstad sier man har budsjettert med tomme hybler, og at situasjonen derfor ikke er problematisk. Likevel har Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) nå for første gang startet en vervekampanje. I kampanjen har de sendt ut brev til alle beboerne i studentboligene, hvor de lokker med gratis husleie i en måned, om studentene greier å verve noen til å flytte inn på de ledige hyblene. Forutsetningen er at leiekontrakten underskrives før 15. februar og at innflyttingen skjer før 1. april.
- Tanken bak kampanjen er at studenter i studentboliger kan ha venner som er interessert i å bo på Sogn, Bjerke eller Kringsjå, hvor det nå står ledige hybler, forklarer Olstad overfor Universitas.
Han sier bakgrunnen for kampanjen er at man ønsker å ha fullt belegg, selv om det ikke er noe økonomisk "must".
- Og det er jo alltid lurt å prøve ut forskjellige markedsføringsstrategier. Dessuten får vi informert om at vi har hybler til utleie. Det er jo dumt hvis noen egentlig har lyst til å leie gjennom oss, men tror at alt er fullt, sier Olstad.
Han tør foreløpig ikke si noe om resultatene av kampanjen, fordi den er fersk, men er veldig spent på responsen. Han mener dette er en svært billig og forhåpentligvis effektiv måte å drive markedsføring på.
- Det koster oss ikke mye å sende ut noen brevark. Den ekstra leien vi risikerer å måtte betale utgjør heller ingen stor kostnad, tatt i betraktning av at hybler som nå stor tomme vil bli utleid, sier han til studentavisen.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter