RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vesta valgte CSC i stedet for EDB (Ny)

Sist oppdatert:
Vesta inngår stor outsourcingsavtale med CSC, som er en konkurrent av EDB Business Partner. Vesta har vært kunde av Telenor og Endre Rangnes' EDB Business Partner
(Ny: kommentarer fra CSC)

Vesta Forsikring har nettopp signert en omfattende outsourcingsavtale med IT-selskapet CSC. Avtalen har en verdi på over 200 millioner kroner og løper i fem år. Det norske forsikringsselskapet overlater samtidig all IT-drift til CSC, ifølge en pressemelding fra CSC.

Telenor og EDB Business Partner har vært Vestas IT-leverandører siden mai 2000 og Telenor skal fortsatt levere telefoni- og nettverkstjenester til forsikringsselskapet, opplyses det.

- Denne avtalen er en ny seier for CSC, som nylig vant kontrakten om outsourcing av IT-tjenestene i flyselskapet SAS. Nå velger Nordens nest største skadeforsikringskonsern å utvide sin avtale med CSC til også å omfatte Norge, skriver CSC i en melding.

Til digi.no sier Morten Søgård, administrerende direktør i CSC Solutions Norge, at årsaken til at EDB mistet kontrakten var at morselskapet i Danmark allerede var kunde av CSC.

- Vestas morselskap, Tryg- Vesta Gruppen, har outsourcet til CSC. Vi hadde derfor et strategisk konkurransetrinn overfor de norske leverandørene, forteller Søgård til digi.no.

For Vesta Forsikring vil outsourcingsavtalen medføre reduserte IT-kostnader samt konkurransedyktig servicenivå og IT-kvalitet innad i Tryg Vesta Gruppen, som blant annet omfatter danske Tryg og norske Vesta Forsikring.

Vesta Forsikring har omkring 1400 ansatte i Norge. Som en del av outsourcingsavtalen flyttes IT-driften til CSC 1. juni i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere