RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vestfoldbanen åpner torsdag kveld

Horten (NTB): Reparasjonsarbeidet på Vestfoldbanen har ikke gått på skinner. På grunn av problemer åpner ikke banen før torsdag kveld.

Jernbaneverket håpet først at Vestfoldbanen kunne åpnes igjen for trafikk onsdag kveld eller torsdag morgen. Men vansker som oppsto under bergings- og reparasjonsarbeid tirsdag ettermiddag, gjør at banen ikke kan åpnes før torsdag kveld, opplyser Jernbaneverket.

Fem personer ble moderat og lettere skadd da NSBs nye Flirt-tog sporet av under testkjøring onsdag forrige uke. Ferdskriveren viste at toget holdt altfor høy hastighet i en sving, men foreløpig er årsaken til den høye farten ukjent. Statens havarikommisjon for transport jobber med å undersøke saken, men det vil ta tid før en endelig rapport er ferdig.

I mellomtiden har Jernbaneverket denne uken jobbet for å gjenåpne banen så raskt som mulig. I løpet av tirsdag ble sporet ved Nykirke gjenoppbygget, pakket og justert. Onsdag skulle kontaktledningen strekkes og justeres, og det skal legges nye kabler for signalanlegg og kommunikasjon før banen er ventet å åpne for trafikk torsdag kveld.

NSBs nye Flirt-tog skulle egentlig tas i bruk denne uken, men dette er utsatt inntil videre på grunn av ulykken. NSB har kjøpt 50 slike tog for rundt 4 milliarder kroner. Hittil er ti av dem levert fra det sveitsiske selskapet Stadler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere