RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ETIENNE ANSOTTE (EPA)

Vestkantbarn røyker stadig oftere «gress»

Sist oppdatert:
Stadig flere ungdommer ned i 14-årsalderen røyker marihuana på Oslos vestkant. Noen gjør det på dagtid og i skoletiden. Trenden er motsatt i resten av landet.

På landsbasis har cannabis-bruken gått ned de siste ti årene, men på Oslos vestkant er marihuanarøyking noe ungdommen stadig oftere tyr til, skriver Dagsavisen ifølge NTB.

- Dette kjenner vi til, for det foregår mye som er ganske åpenlyst, sier politioverbetjent Hanne Persson ved forebyggende avdeling på Majorstua politistasjon.

Hun viser til statistikk fra resten av landet som viser at færre ungdommer bruker cannabis enn før. På vestkanten i Oslo har trenden snudd.

- Det er ikke vår erfaring at denne bruken går tilbake nå. Det er jo ikke nødvendigvis slik overalt, men i vårt distrikt har det vært slik en tid at ungdommenes holdning til disse stoffene har endret seg. Det virker som om legaliseringstanken er ganske fremtredende, sier Persson.

Norsk narkotikapolitiforenings leder Mette Rooth mener det er gutter, gjerne fotballgutter som har sluttet med trening og som nå kjeder seg, som er villig til å prøve narkotika. Jenter som bruker stoff, har gjerne større og mer synlige problemer, ifølge Rooth.

Forskjellen på dem som ruser seg på narkotika og dem som bruker alkohol, er at ungdommer med narkotikaproblemer oftere ruser seg på dagtid og i skoletiden, mens de som ruser seg på alkohol, gjør dette i helgene, understreker Rooth.

De yngste narkotikabrukerne politiet avslører, er i siste del av ungdomsskolen. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere