Gå til sidens hovedinnhold

Vestland Høyre med forslag om verning av Lofoten Vesterålen og Senja

Oslo Høyre var første fylkeslag som vedtok at de vil verne havområdet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå kan Vestland Høyre gjøre det samme.

Det vakte en viss oppmerksomhet da fylkeslaget i Oslo nylig gikk inn for å verne havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja mot oljevirksomhet.

Til helga er det årsmøte i Vestland Høyre, og ifølge Bergens Tidende har flere lokale Høyre-topper i et resolusjonsforslag bedt fylkeslaget gå inn for å verne Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Vi er helt på linje med det Oslo Høyre vedtok. Konsekvensutredning er en leteboring som i seg selv kan ha komplikasjoner for sårbare fiskeområder og ­forstyrre gytingen, sier fylkestings­representant Jana Midelfart Hoff, som sammen med bystyrerepresentant ­Henning Warloe og Knut Vindenes og styremedlem i Fana Høyre har signert forslaget.

Forslaget står foreløpig ikke på liste over dem som skal behandles, men det vil forslagsstillerne ta opp under møtet om det ikke endrer seg.

Hvis forslaget kommer opp, vil det utvilsomt møte motbør. Vedtaket fra Oslo fikk blant annet Høyres gruppeleder i Vestland fylkesting, Silja Ekeland Bjørkly til å reagere.

– Uklokt og skuffende, sa hun.

Troms og Finnmark Høyre var for øvrig kjapt ute med både å uttrykke sin uenighet med Oslo-laget og en humoristisk resolusjon som meislet ut visjoner for Oslos framtid. På den mer alvorlige siden varsler Høyre-medlemmene i nord kamp fram mot landsmøtet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken