Vet du hvem dette er?

UTEN ID: Denne mannen - som snakker både norsk og engelsk - ble funnet i sentrum av den belgiske byen Liège lørdag. Han har ikke identifikasjonspapirer, og kan ikke gjøre rede for hvem han er. Foto: Belgisk politi

UTEN ID: Denne mannen - som snakker både norsk og engelsk - ble funnet i sentrum av den belgiske byen Liège lørdag. Han har ikke identifikasjonspapirer, og kan ikke gjøre rede for hvem han er. Foto: Belgisk politi

Den 25 år gamle mannen snakker norsk og engelsk, men kan ikke gjøre rede for hvem han er. Mannen er gjenkjent av flere personer i Norge.

11.11.14 00:16

MYSTERIUM: Hvem denne norsktalende mannen er, og hva han gjør i Belgia, er det foreløpig ingen som har svaret på. Foto: Belgisk politi

Med et tog fra Frankrike skal den 25 år gamle mannen - som går under navnet Edmond - ha kommet til Belgia, skriver TV2.

Ifølge kanalen skal han ha blitt funnet i sentrum av den belgiske byen Liège lørdag.

Ifølge det lokale politiet har han hukommelsestap, og kan ikke gjøre rede for hvem han er. Han skal snakke både norsk og engelsk.

1.70 høy
På belgisk politi sine hjemmesider beskrives mannen som 25 år, kastanjebrunt hår og skjegg, grønne øyne, rundt 1.70 høy og magert bygd. Han skal også ha tatovert en engel med en inskripsjon på ryggen.

- Han ser ordentlig og frisk ut, skriver politiet i en pressemelding.

- Broren min

Etter at TV 2 omtalte saken mandag, har flere personer tatt kontakt. Mye tyder på at mannen kommer fra Slovakia, men at han lærte seg norsk mens han bodde i Norge i omkring et år.

En kvinne som for tiden bor i Oslo, hevder hun er mannens søster, og har vært i kontakt med både norsk og belgisk politi om saken, skriver NTB. Hun ønsker ikke å uttale seg om hva som kan være grunnen til at broren havnet i Belgia og mistet hukommelsen.

En annen kvinne sier til TV 2 at mannen leide et rom av henne i Kristiansand i fjor.

Belgisk politi skriver at de står overfor en gåte, og ber altså folk som har opplysninger om mannen, om å ta kontakt.

Hvis du vet hvem denne mannen er, eller har opplysninger i saken, kan du fylle ut dette skjemaet på det belgiske politiets sine hjemmesider.

Dette skriver belgisk politi om funnet av mannen:

Hukommelsestap hos person i Liège

Politiet i Liège søker identiteten til denne mannen. Han ble funnet i sentrum av byen lørdag 8. november 2014, nær Bruyères sykehus (...). Han er 25 år gammel, og måler 1.70 høy. Han har mørkt kastanjefarget hår, grønne øyne og en tatovering av en engel med inskripsjon på ryggen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.