RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vet du ikke hva peplum er?

FLATTERENDE: Et peplum-skjørt kan være svært flatterende om du bruker det riktig, og finner et plagg som passer din fasong.
FLATTERENDE: Et peplum-skjørt kan være svært flatterende om du bruker det riktig, og finner et plagg som passer din fasong. Foto: Getty Images
Sist oppdatert:
Det burde du! Snart går vi alle med det.

(SIDE2:) I New York er Fashion Week i full sving. Og trendene for våren 2012 kommer på rekke og rad.

Det er noen trender som dukker opp hver vår. For eksmpel blomstermønster, hvitt, og sterke farger. Likevel er det noen designere som bringer noe nytt til miksen.

Volum
Våren 2011 blir dette «peplum-skjørt», altså korte, rysjete skjørt som ligger rundt midjen på jakker, bluser og kjoler, og gir ekstra volum. Du kan tenkte på det som et ekstra skjørt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Peplum-skjørt, som ofte blir forbundet med 40-tallets timeglassfigur og «powersuiten» fra 80-tallet, får sin renessanse neste vår. Cushnie et Ochs skapte en futuristisk spinn på et elegant antrekk ved å påføre en reflekterende metallrysje til et hvitt blyantskjørt. Også Gaga-favoritt, Sally Lapointe, ga sine kjoler ekstra liv med rysjer over hoftene.

Detaljen ble også vist hos både Jason Wu, Rodarte, Vera Wang og Marc by Marc Jacobs.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

4549

Brukervennlig
Peplum er en detalj som vi har sett på catwalken de siste sesongene. Men da ofte i forbindelse med en kraftig og glamorøs look, som ikke alltid lar seg kopiere i det virkelige livet.

For vårsesongen 2012 har designerne imidlertid gjort silhuetten mer anvendelig, og detaljen gjør antrekket mer interessant, likevel uten å definere antrekket.

Siden skjørtet går helt opp til midjen, har du alle muligheter for å kunne trikse deg til en timeglassfigur. Har man en liten mage, vil skjørtet dekke den. Ingen grunn til å ikke kaste seg på denne trenden med andre ord.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere