RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vet du når han «faker»?

Foto: Thinkstock/GettyImages
Det skjer langt oftere enn du tror.

(SIDE2:) Det viser seg at en tredjedel av alle kvinner som svarte at de forsto når partneren latet som de hadde orgasme, tok feil.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Aldri hørt om det
Legen Abraham Morgenthaler har forsket på den mannlige orgasmen i 25 år. Urologen som er førsteamanuensis ved Harvard Medical School har skrevet boken «Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth». Han sier han begynte å forske på orgasme etter at en ung mann for 25 år siden kom til han som pasient og fortalte at han gjentatte ganger latet som han fikk orgasme når han hadde sex.

Før det hadde ikke Morgenthaler noen gang truffet på en mannlig pasient som innrømmet dette, forteller han til Salon.com.

Samme grunn
Ifølge ham så later menn som de får orgasme av samme grunn som kvinnen. De ønsker ikke å såre kjæresten. Med andre ord så er frasen om at menn kun er opptatt av sin egen nytelse, ikke tilfelle.

Menn som Morgenthaler intervjuet mente imidlertid at kvinner blir langt mer fornærmet om mannen «faker». Årsaken er at kvinner antar at menn får orgasme automatisk og uansett hvordan de opplever samleiet.

- Er det ikke på tide at vi alle slutter med å ha urealistiske forventninger til oss selv, vi er ikke sexroboter, skriver sexspesialist Tracey Cox i sin blogg.

Abraham Morgenthaler skriver i sin bok at menn kan føle seg like presset til å ha sex med partneren som kvinnen. De er også bekymret for at de ikke skal gi partneren nok tilfredsstillelse. Samtidig er de engstelige for manglende ereksjon, noe som mange sier de ikke får om de er veldig stresset.

Det er likevel fremdeles flere kvinner enn menn som sier at de later som de får orgasme. I en studie ved universitetet i Kansas, sa 70 prosent av de spurte kvinnene at de lot som, mens 30 prosent av mennene svarte det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere