RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sørbø, Krister (SCANPIX)

Vet ennå ikke hvem den døde er

Sist oppdatert:
Oslo-politiet får hjelp fra Kripos for å løse drapsgåten på Klemetsrud. Offeret er ennå ikke identifisert.

Oslo politidistrikt innledet drapsetterforskning etter funn av et lik på Klemetsrud torsdag. Det var to unge jenter som fant liket som lå gjemt i en plastsekk under en sofa ved et skur ved Dølerudveien, ikke langt fra der Foreningen for omplassring av dyr (FOD) holder til.

Etterforskes som drap
Levningene bar preg av å ha ligget lenge på stedet, og mandag opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde at de fortsatt ikke kjenner offerets identitet, ei heller om det er en kvinne eller en mann.

- Vi har åpnet drapsetterforskning, men vi vet ikke hvem den drepte er. Det håper vi å få avklart innen kort tid, blant annet gjennom DNA, sier Rohde til Nettavisen.

Får ressurser fra Kripos
Oslo-politiet i samarbeid med Kripos har brukt helgen til å gjennomgå savnetsaker som kan knyttes til likfunnet. Man har også sikret seg teledata fra basestasjoner i området.

- Siden vi ikke kan oppbevare dette over lang tid, måtte vi gjøre det nå, sier Rohde.

- Ekstremt krevende
Oslo-politiet står for tiden med flere uoppklarte drap, og Rohde sier drahjelpen fra Kripos i Klemetsrud-saken har vært viktig.

- Vi har nå en ekstremt krevende ressurssituasjon, både i lys av terroren og når andre drapssaker kommer så tett. Det krever veldig mye, og det er derfor vi henvendte oss til Kripos. Vi har hatt møte med Kripos i dag, og Oslo beholder saken, mens Kripos bistår med etterforskere og analyse etter behov. Det er vi veldig glad for. Det er ikke vanlig at Kripos bistår Oslo på denne måten, siden vi har en egen enhet. Men de har vist stor velvilje i den situasjonen vi er i, sier Rohde.

Hun sier politiet fortsatt er interessert i å høre fra publikum som kan ha opplysninger om aktivitet i området som kan være av interesse.

- De kan komme til politiet med det de har sett eller hørt, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere