Gå til sidens hovedinnhold

Vet fortsatt ikke hvordan ettåring døde i Vanvikan

- Uholdbart og uforståelig at politiet ikke prioriterer denne saken, sier forsvarer.

STEINKJER (NTB): Politiet vet fortsatt ikke årsaken til at en ett år gammel gutt i november døde i Vanvikan i Leksvik. Forsvareren til barnets far mener det er uforståelig at etterforskningen tar så lang tid.

- Vi har ikke fått noen nye opplysninger i saken siden begynnelsen av desember. Det er uholdbart og uforståelig at politiet ikke prioriterer denne saken, sier Trond Peder Nilsen som er forsvarer til ettåringens far, til NRK.

Både den 29 år gamle barnefaren og guttens 26 år gamle mor er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at ettåringen ble funnet død i deres hjem onsdag 27. november i fjor.

- De tar ikke hensyn til belastningen foreldrene opplever med en uavklart sak og mistanken som er kastet over dem, fortsetter Nilsen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ikke noe svar på dødsårsaken. Stump vold utelukkes, men det er heller ikke funnet noen naturlig eller medisinsk dødsårsak. Det var ventet at den endelige obduksjonsrapporten ville komme i løpet av 14 dager, men nå har det gått over en måned.

Lensmann i Leksvik, Gunnar Solli, sier politiet ennå ikke har fått obduksjonsrapporten. (©NTB)