*Nettavisen* Nyheter.

Vet hun hvor Madeleine er?

Foto: Leon Neal (AFP)

- Vi må finne henne raskt, sier etterforskerne om kvinnen som skal ligne på Victoria Beckham.

06.08.09 13:52

En australsk kvinne kan sitte med nøkkelen til forsvinningsgåten rundt Madeleine McCann, som forsvant fra den portugisiske feriebyen Praia da Luz i mai 2007.

Kvinnen skal angivelig ha snakket med to britiske i en bar i Barcelona tre dager etter at Madeleine forsvant. Der skal hun ha sagt noe som tydet på at hun hadde kjennskap til forsvinningen.

- Vi vet ikke hvor hun er. Hun kan fortsatt være i Spania, tilbake i Australia eller hvor som helst. Men vi må finne henne raskt, sier en kilde med innsyn i etterforskningen til The Sun.

Offentliggjorde bilde
Privatetterforsker David Edgar offentliggjorde torsdag et datagenerert bilde av kvinnen.

- Et vitne har meldt seg og gitt etterforskerne nye informasjon om en mistenkelig hendelse i Barcelona, ble det opplyst på en pressekonferanse i Storbritannia klokken 12 norsk tid.

En gruppe britiske turister møtte en nervøs, velkledt kvinne på en bar i Barcelona tre døgn etter at Madeleine forsvant. Hun gikk frem og tilbake, og et av vitnene gikk bort til kvinnen og hadde en kort samtale med kvinnen.

- Denne samtalen var muligens viktig for etterforskningen av Madeleines forsvinning. Vi vil imidlertid ikke avsløre detaljer fra samtalen. Men det er denne samtalen som nå gjør at vi nå vil ha tak i kvinnen, sa en representant for etterforskningen Clarence Mitchell på pressekonferansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kvinnen snakket med australsk eller newzealandsk aksent, og det er derfor etterforskerne tror kvinnen er australsk. Etter samtalen med britene, snakket hun imidlertid opphisset med noen andre i baren på det som britene mener var flytende spansk.

Ligner på Victoria Beckham
Kvinnen ble av vitnene beskrevet som noe av en Victoria Beckham look-a-like.

Etterforskerne ber nå alle som kjenner denne kvinnen, eller vet hvor hun er, om å melde seg.

Edgar leder nå McCann-familiens jakt på sin forsvunne jente. Gerry og Kate McCann har selv organisert etterforskning og leting etter datteren etter at portugisisk politi avsluttet etterforskningen sist sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.