*Nettavisen* Nyheter.

Veterinærinstituttet tror de finner årsaken til hundesykdommen

 

VIL FINNE ÅRSAKEN: Det ble registrert 207 hunder med blodig diaré før registreringen ble stanset. Nå vil Veterinærinstituttet komme til bunns i sykdomsutbruddet. Illustrasjonsbilde: NTB scanpix

Forsker og veterinær Hannah Joan Jørgensen, som leder arbeidet med å finne årsaken til sykdomsutbruddet blant hunder, tror de vil komme til bunns i det.

25.10.19 08:21

– Vi har nå sluttet å registrere syke hunder og ta prøver fra dem, sier Jørgensen, som er forsker og veterinær på Veterinærinstituttet på Adamstuen i Oslo, til avisen Fædrelandsvennen.

Hun leder arbeidet med å finne årsaken til den ukjente hundesykdommen som herjet i Norge i august og september.

Fakta

Uoppklart hundesykdom

Jørgensen sier at bakterien Providencia alcalifaciens er funnet hos veldig mange av de syke hundene. Hun opplyser at de har lagt planer for hvordan de kan finne ut om bakterien er årsaken til sykdommen alene.

Les også: Slik forsøker Veterinærinstituttet å løse mysteriet

– Jeg tror vi kommer til bunns i dette. Men ikke før jul, og kanskje ikke før neste jul heller, svarer hun når avisen spør om hun tror de finner ut av det.

Les også: Mattilsynet slår alarm om mystisk hundesykdom - «Bianca» døde etter 24 timer

Det ble registrert 207 hunder med blodig diaré før de stanset registreringen. Det blir anslått at 40 hunder døde av sykdommen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag