*Nettavisen* Nyheter.

VG ble angrepet

Nettsidene til VG var nede i rundt tre timer i dag etter et angrep fra hackere.

02.08.05 16:44

Fra rundt 7 til 10 mandag morgen var Norges største nettside, VG Nett, utilgjengelig. Dette var på grunn av et såkalt DDoS-angrep. Dette er en type hackerangrep som ikke har som intensjon å stjele informasjon, men derimot å gjøre en nettside utilgjengelig.

Mange maskiner angriper
Et DDoS-angrep fungerer på den måten at et stort antall datamaskiner konstant forsøker å kontakte en bestemt datamaskin. På denne måten får datamaskinene som driver nettsidene så mye å gjøre at de ikke klarer å håndtere de «ekte» forespørslene, og dermed kommer ingen gjennom.

VG Nett bekreftet tidligere mens angrepet pågikk at de hadde mindre tekniske problemer overfor TV 2 Nettavisen. Catch gikk senere på dagen ut og bekreftet at de var utsatt for et DDoS-angrep til dn.no.

VG Nett vil ikke bekrefte
Dette ville Anders Berg i VG Nett ikke bekrefte mandag ettermiddag..

- Det sitatet du viser til der kommer nok fra en person som ikke helt visste hva han snakket om. Dagens problemer er et sammenfall av forskjellige årsaker. Litt sammenfall med strømbruddet i går, og at vi drev med programvareoppgraderinger. Men vi hadde også ganske høy trafikk tidlig på dagen.

- Var det et DDoS-angrep som skapte denne høye trafikken?

- Det er vanskelig å si. Det kan absolutt ligne på et DDoS-angrep, men det er for tidlig å si. Trafikken kom fra utlandet, men det er også for tidlig å si noe om hvor, sier Berg til TV 2 Nettavisen, som langt på vei bekrefter det Catch tidligere på dagen fortalte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.