RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG: Drapsoffer funnet heist opp med bundne hender

DRAP: Mannen som ble funnet drept i en leilighet på Ekeberg natt til mandag skal ifølge VG ha blitt funnet heist opp med bundne hender. Foto: Scanpix
DRAP: Mannen som ble funnet drept i en leilighet på Ekeberg natt til mandag skal ifølge VG ha blitt funnet heist opp med bundne hender. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tre siktet i saken.

Mannen som ble funnet drept natt til mandag i en kommunal leilighet på Ekeberg i Oslo, skal ha blitt funnet heist opp med bundede hender, melder VG. Ingen av de tre siktede erkjenner straffskyld.

Drapet på mannen i 50-årene skal ha funnet sted ett døgn før politiet ble varslet, og han ble funnet natt til mandag. Offeret skal ha blitt funnet bundet rundt hendene og heist opp, utsatt for omfattende stump vold, skriver avisa.

Politiet ønsker imidlertid ikke å kommentere offerets dødsårsak eller innholdet i den foreløpige obduksjonsrapporten.

– De siktede i saken er ikke konfrontert med det ennå, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland i Oslo politidistrikt til avisa.

Til NTB opplyser hun at det så snart som mulig vil bli gjennomført nye avhør av de siktede.

Flere i leiligheten
En 50 år gammel mann, en 25 år gammel mann og en kvinne i 40-årene er siktet for forsettlig drap på mannen. De tre siktede ble i Oslo tingrett tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, men ingen av dem erkjenner straffskyld.

Det skal ha vært flere personer til stede i leiligheten i tiden da drapet fant sted, ifølge Helleland.

– Det er flere personer som skal ha vært i leiligheten i tilknytning til det som skjedde og i etterkant av hendelsen. Vi jobber med å få avhørt disse, sier politiadvokaten til VG.

Vurderer å anke
Advokat Aase Karine Sigmond, som forsvarer 50-åringen som er siktet i saken, sier at han er svært skuffet over fengslingen.

– Han stiller seg uforstående til siktelsen, og erkjenner verken straffskyld for drap eller medvirkning til drap. Han er skuffet over å måtte tilbringe jula i fengsel, sier Sigmond til NTB.

Den siktede 50-åringen er straffedømt en rekke ganger tidligere, for narkotikaforbrytelser og brudd på våpenloven, ifølge VG.

Den siktede 25-åringen sier ifølge sin forsvarer Thor Bache-Wiig at heller ikke han erkjenner straffskyld. Ifølge VG er mannen tidligere straffedømt for vinnings- og narkotikaforbrytelser. Har den siste tiden bodd ved en behandlingsinstitusjon på Østlandet.

Advokat Bjørn Rudjord, som forsvarer kvinnen i 40-årene, opplyser til NTB at heller ikke hun erkjenner straffskyld i saken.

Alle de tre siktede har tatt betenkningstid for å vurdere å anke kjennelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere