VG-journalister truet med våpen og slått i Ukraina

OSSE-observatører med pressen på slep ved stedet der hoveddelen av Malaysian Airlines-flyet krasjet i Grabovo i Donetsk-regionen.

OSSE-observatører med pressen på slep ved stedet der hoveddelen av Malaysian Airlines-flyet krasjet i Grabovo i Donetsk-regionen. Foto: Maxim Zmeyev (Reuters)

19.07.14 17:47

VG-journalister ble truet med våpen av prorussiske separatister på krasjstedet i Ukraina. Avisens fotograf ble slått i magen.

Ifølge VG ble de kamuflasjekledde opprørerne aggressive da journalistene tok bilder rundt klokken 16 lørdag ettermiddag.

– Da vi kom til stedet, var det amper stemning her. De prorussiske opprørerne ville ha pressefolkene til å flytte på seg, sier VG-fotograf Kyrre Lien til NTB på telefon fra Ukraina.

– Jeg fotograferte en som satt og røyket. Han ga ingen tegn til at han ikke ville bli tatt bilde av. Da var det en som kom og slo meg i magen fra siden. Det var nok en hardhendt påminnelse om hvem som var i kontroll her, sier han.

Journalistene ble også truet med våpen av en av de ledende separatistene på stedet.

– En av dem som har en ledende rolle her, tok opp et stort maskingevær og sa: «Hvis ikke dere trekker dere tilbake lar jeg maskingeværet snakke for meg», sier VG-journalist Brynjar Skjærli til egen avis. (©NTB)

Det siste fra MH17-styrten:Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.