Det bekrefter politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt overfor VG.

– Vi er i en aktiv fase av etterforskningen, og det skal gjennomføres flere avhør, sier Strand, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere av hensyn til etterforskningen.

Har du tips i denne saken? Kontakt Nettavisen på 02060 eller på e-post her!

- Unge kvinner

Nettavisen erfarer at etterforskningen så langt dreier seg om åtte fornærmede kvinner. Flere av voldtektene kulturpersonligheten er beskyldt for skal dreie seg om såkalte «sovevoldtekter».

Kilder opplyser til Nettavisen at politiet ikke kan utelukke at siktelsen utvides til å gjelde flere fornærmede.

Flere av voldtektene skal ha skjedd på nachspiel i forbindelse med kulturbegivenheter.

Nettavisen er også kjent med at mange av de fornærmede skal være unge kvinner.

I noen av tilfellene skal også partydopet MDMA ha blitt brukt på nachspielene. Nettavisen har ikke fått bekreftet om noen av de fornærmede kvinnene inntok dette frivillig.

Skal ha etterforsket i to år

Ifølge VGs opplysninger har politiet etterforsket Oslo-mannen i all stillhet i nærmere to år. Etterforskningen har så langt avdekket flere fornærmede kvinner, som alle har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Mannen i 40-årene har ikke blitt fremstilt for varetektsfengsling i løpet av etterforskningen. Politiet ser alle sakene mot mannen i sammenheng, og de håper å kunne ferdigstille etterforskningen før nyttår, skriver VG.

– Av hensyn til den pågående etterforskningen er det ikke mulig å kommentere detaljer i anklagene nå. Han er tydelig på at han ikke har gjort noe straffbart og tar anklagene svært tungt, sier kulturtoppens forsvarer, advokat Elisabeth Myhre, til VG.

Anne Kristine Bohinen er oppnevnt som bistandsadvokat i saken. Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor Nettavisen.