RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG: Lysbakken ble informert om omstridt pengestøtte

Oslo (NTB): Gjennomgangen av Audun Lysbakkens e-poster skal ha avdekket at SV-statsråden på forhånd ble informert om pengestøttet til selvforsvarskurs for jenter i regi av Sosialistisk Ungdom.

Ifølge VG har gjennomgangen i barne- og likestillingsdepartementet avdekket hittil ukjent korrespondanse som kan kaste nytt lys over pengestøttesaken.

Kilder med kjennskap til gjennomgangen opplyser at Lysbakken personlig mottok e-poster om den interne saksbehandlingen i departementet.

Dersom dette stemmer, står det i kontrast til Lysbakkens tidligere løfte om at alle relevante dokumenter om departementets behandling ble oversendt til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forrige uke.

Lysbakkens departement brøt reglene da de mot embetsverkets anbefaling ga 154.000 kroner til selvforsvarskurs for jenter arrangert av Sosialistisk Ungdom, uten å gi andre organisasjoner anledning til å søke.

Dokumenter som tidligere er lagt fram viser at det var statssekretær Kirsti Bergstø (SV) som var den aktive da politisk ledelse overstyrte embetsverket, mens Lysbakken selv ikke var direkte involvert. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere