*Nettavisen* Nyheter.

VG: Musikklærer siktet for overgrep mot nær 20 jenter

Politiet skal ha identifisert rundt 60 antatt fornærmede så langt.

03.02.15 21:12

En tidligere musikklærer i 40-årene fra Østlandet er ifølge VG siktet for overgrep mot nærmere 20 unge jenter.

Ifølge avisen mener politiet at han gjennom flere år skal ha kontaktet rundt 60 mindreårige jenter på nettet og utsatt dem for overgrep.

Det var i oktober i fjor at mannen i 40-årene skal ha blitt pågrepet og varetektsfengslet. Bakgrunnen skal ha vært at det ble levert inn en anmeldelse mot ham.

- Alvorlig sak
Han skal være siktet for seksuell omgang med barn under 16 år og seksuell handling med barn under 16 år under særdeles skjerpende omstendigheter. I tillegg går siktelsen på misbruk av stillingen, oppbevaring og produksjon av materiale som viser overgrep mot barn, eller som framstiller overgrep mot barn. Og også forsøk på seksuell handling med barn under 16 år.

Til VG sier politiadvokaten i det aktuelle politidistriktet at så mange som 60 jenter kan få status som fornærmede i saken.

- Det er en svært alvorlig sak. Etterforskningen har så langt avdekket om lag 60 antatt fornærmede.

Skal ha tatt beslag i datautstyr
Etter det avisen erfarer skal mannen ha kommet i kontakt med minst en av jentene gjennom jobben som musikklærer, og den yngste jenta saken dreier seg om skal ha vært ti år da hun ble utsatt for overgrep.

Politiet mener ifølge avisens opplysninger at mannen har brukt falsk identitet på ulike chattetjenester på internett, blant annet videochat-tjenesten Skype. Han skal ha utgitt seg for å være en ung jente, og slik fått jentene til å kle av seg foran web-kamera, eller ved å få dem til å sende nakenbilder til ham. Et fåtall av sakene skal dreie seg om fysiske overgrep.

Politiet skal ha tatt beslag i datautstyret til mannen.

Den tidligere musikklærerens forsvarer sier til VG at hans klient har erkjent noen av postene han er siktet for. Den siktede skal ha dårlig helse.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag