RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG nekter å trykke annonser

Solidox markedsfører den nye tannkremen med faksimiler fra avisartikler om skadelige bivirkninger med å drikke brus. VG nekter å trykke annonsene.

Lilleborg annonserer for tannkremen Solidox Syreblokk med overskrifter sakset fra Dagbladet og Aftenposten: "Foreldre lar barnas tenner etse vekk" og "Drikk mindre brus", skriver Dagens Næringsliv.

Men VG likte ikke koblingen av reklame og redaksjonelt stoff, og nektet å trykke annonsene med faksimileartikler fra VG om tannråte.

- Vi tillater ikke annonser som bruker faksimiler av redaksjonelle artikler. Det undergraver troverdigheten til journalistikken. Det er et gammelt stykke presseetikk og er i overensstemmelse med med den tidligere tesktreklameplakaten og den nåværende Vær Varsom-plakaten, sier VGs sjefredaktør Bernt Olufsen til Dagens Næringsliv.

Han mener det er problematisk at Dagbladet og Aftenposten gikk andre veien, og valgte å trykke annonsene. Olufsen mener at både annonsører og medier taper på at annonsene lages for å likne på redaksjonelt stoff.

Både Dagbladet og Aftenposten avviser kritikken og mener annonsene er innenfor de presseetiske grensene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere