RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I begynnelsen av april skal norske soldater sendes til Nord-Irak for å trene opp kurdiske soldater i Erbil, opplyser kilder til VG.
I begynnelsen av april skal norske soldater sendes til Nord-Irak for å trene opp kurdiske soldater i Erbil, opplyser kilder til VG. Foto: Didrik Linnerud/Forsvarets mediesenter

VG: Norske soldater til Irak i april

Sist oppdatert:
De første norske soldatene skal være på plass i Nord-Irak i begynnelsen av april

De første norske soldatene skal være på plass i Nord-Irak i begynnelsen av april.

Bare detaljer gjenstår før styrken, som skal drive med opplæring av kurdiske soldater i Erbil, er klar, bekrefter flere kilder overfor VG.

Forsvaret vil ikke kommentere tidspunktet, men det mest aktuelle skal være begynnelsen av april.

– Det har vært flere forhold som må avklares før styrken kan reise fra Norge. Flere av rammefaktorene er i ferd med å falle på plass. Men det gjenstår fortsatt noe arbeid før alt er endelig avklart, sier oberstløytnant Eystein Kvarving, pressetalsmann i Forsvaret.

Den norske styrken blir på drøyt 60 kvinner og menn og skal holde til i en stor, multinasjonal leir i Erbil. Leiren skal være den amerikanskledede koalisjonens hovedtreningssenter for kurdiske sikkerhetsstyrker i området. Den internasjonale styrken som skal stå for opptreningen i Erbil, skal ledes av Tyskland og Italia i fellesskap.

– Jeg kan ikke gå i detaljer om størrelsen og innretningen på styrken. Men vi forholder oss til rammene vi har fått fra regjeringen, som er cirka 120 soldater totalt. Utgangspunktet er en fordeling med om lag 60 i Nord-Irak og det samme i Bagdad-området, sier Kvarving. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere