VG og Dagbladet: - Se og Hør-avgjørelse som forventet

Sjefredaktørene Bernt Olufsen (bildet) i VG og Thor Gjermund Eriksen i Dagbladet er langt fra overrasket over at Se og Hør ikke anbefales momsfritak.

20.06.08 11:01

– Det er ikke en direkte uventet konklusjon. Det er en tolkning som jeg tror stemmer overens med det folk flest mener. Jeg vil heller ønske Se og Hør lykke til med å søke momsfritak som et ukeblad, som de jo vitterlig er, sier sjefredaktør Bernt Olufsen i VG til NTB.

Sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen i Dagbladet mener også at avgjørelsen fra Oslo fylkesskattekontor var som forventet.

– Det er ingen stor overraskelse. Det er ikke naturlig at Se og Hør når fram med argumentasjonen om at de er en avis. Selv et barn kan se at det er de ikke blitt. Derfor er det helt forventet at de ikke får momsfritak, sier Eriksen til NTB.

Kokkvold glad for anke

Heller ikke generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund er overrasket over avgjørelsen i Oslo fylkesskattekontor.

– Selve avisbegrepet er såpass etablert at byråkrater og jurister i Fylkesskattekontoret ikke velger å definere Se og Hør som en avis. Dessuten er det jo snakk om ganske betydelige midler fra statskassen, sier Kokkvold.

Han er imidlertid glad for at Se og Hør anker vedtaket videre.

– Jeg synes denne saken har så stor kultur- og mediepolitisk betydning at vi trenger en mer omfattende diskusjon der også politikerne må komme på banen, sier generalsekretæren ifølge NTB.

Han er av den mening at det frie ord ikke bør momsbelegges, enten det er en avis eller et ukeblad.

– Jeg mener at Se og Hør og ukebladene bør ha momsfritak. De er en viktig del av vår kultur og vårt språksamfunn, sier Kokkvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.