VG: Politiet mener Betew leder narkoliga

Politiet i Oslo mener Nokas-dømte Metkel Betew framstår som lederen av narkotikaligaen som er avslørt i Oslo den siste uka, skriver VG. Ifølge avisens opplysninger har 36-åringen innført store mengder hasj til Norge.

Betew ble sammen med åtte andre personer varetektsfengslet onsdag denne uka. Alle er siktet for grove narkotikaforbrytelser.

Ifølge VG s opplysninger har Betew innført 50 kilo hasj til Norge, og hadde planer om å ta inn 20 kilo ecstasy og ytterligere 50 kilo cannabis om kort tid.

Politiet slo til mot ligaen den mener Betew leder, grytidlig mandag morgen. Til sammen 16 personer er siktet for ulike narkotikaforbrytelser.

Ifølge VG har Betew hatt tre sentrale medhjelpere i forbindelse med innførsel av store mengder narkotika til Norge denne sommeren. Disse er to ransdømte brødre på 28 og 33 år, samt en annen 28-åring. Alle var blant dem som ble pågrepet i politiets storaksjon.

Einar Aas, leder for politiets seksjon for organisert kriminalitet, ønsker ikke å kommentere avisens opplysninger. Betews forsvarer Marius O. Dietrichson sier han er avskåret fra å kommentere enkeltheter i saken, og heller ikke forsvarerne til de tre angivelige medhjelperne ønsker å gi noen kommentar.

Betew har nektet å forklare seg for politiet, men framholder at han ikke har gjort noe straffbart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.