I februar skrev VG saken om at Arbeiderpartiet hadde mottatt en ny bekymringsmelding om Trond Giske.

Meldingen var en reaksjon på en video som ble tatt opp på utestedet Bar Vulkan i Oslo, og viste Giske som danset med en ung kvinne.

I en lengre reportasje på TV2.no forteller nå Sofie (27) om hva som skjedde før og etter dansevideoen av henne og Trond Giske.

Se videoen her:

- Skulle aldri gått med på å møte VG-journalisten

I reportasjen forteller hun at hun møtte VG-journalist Lars Joakim Skarvøy fire dager etter at hun og Giske ble filmet, etter å ha fått vite at videoen var blitt vist til flere i fagforeningen.

- I dag skulle jeg ønske at jeg aldri gikk med på å møte VG-journalisten, sier Sofie, som ikke ønsker å oppgi etternavnet sitt til TV 2. Hun hevder hun flere ganger gjorde Skarvøy oppmerksom på sitatfeil.

Sitatet kvinnen blant annet reagerer på kom på trykk, var «det ble litt mye» i den konteksten sitatet hennes ble gjengitt i.

- Feilsitert

Under møtet mellom Sofie og Skarvøy, skal Skarvøy ha lest opp bekymringsmeldingen som var sendt av Fagforbundet-tillitsvalgt Knut Sandli til partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet. Dette var første gang Sofie hørte om meldingen, forteller hun TV 2.

Les også: Giske-varsler trekker seg fra alle tillitsverv

Under møtet skal Skarvøy ha gjort det klart at VG ville lage en sak på bakgrunn av bekymringsmeldingen. Sofie på sin side understreket overfor ham at hun opplevde møtet med Giske som uproblematisk.

I saken som ble publisert dagen etter mener Sofie at hun ble feilsitert i det som ble et anonymt sitat: «Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra», og at hun aldri sa «det ble litt mye».

– Da han leste opp artikkelen for meg, sa jeg klart fra om at han måtte fjerne den delen av sitatet. Da sa journalisten at «da ser det rart ut». Jeg svarte at «ja, men da får det bare se rart ut». Han argumenterte mot meg hele veien, selv om jeg gjentok at jeg ikke opplevde hendelsen som ubehagelig, sier hun til TV 2.

Siden ble det klart at Trond Giske mistet verv i fylkesstyret og arbeidsutvalget i Trøndelag Ap etter at videoen lekket.

- Alvorlig

Sjefredaktør Gard Steiro sier til TV 2 at dette er en alvorlig sak, som de fremdeles gjennomgår. Han vil ikke si hvilke konsekvenser det eventuelt vil få for journalisten.

– Vi har ikke konkludert foreløpig. Vi står midt i prosessen.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Løgn og video ble brukt til å demonisere Trond Giske på sosiale medier

Til TV 2 sier Steiro også at de har beklaget overfor Sofie, og at det tok noen dager før de skjønte at deres første artikkel ga et feilaktig inntrykk av saken.

VG-redaktøren sier de forsto at de hadde gjort en alvorlig feil, og at de har gitt et feilaktig bilde av det som skjedde den kvelden.

Les mer: Nå bør samrøret mellom presse og politikk luftes ut

Denne videoen viser at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy (som er åpen homofil) danser i hyggelig lag sammen med Hadia Tajik, som her representerte Arbeiderpartiet under Pridefestivalen. Samtidig dekket journalisten Trond Giske-saken og maktkampen i Arbeiderpartiet:

Sjefredaktøren omtaler saken som en alvorlig feil, og påpeker at det er hans beslutning at saken blir publisert.

Skarvøy er politisk journalist i VG, og dekket nylig Venstres landsmøte. Han var også til stede på årsmøtefesten i Trøndelag Ap.

– Dette er en alvorlig sak, og vi må bruke tid på å gå gjennom alle sakens sider. Vi begynte gjennomgangen kort tid etter at saken ble publisert, og den pågår fremdeles, sier Steiro, som ikke svarer direkte på hvilke konsekvenser saken vil kunne får for ham Skarvøy.

Skarvøy opplyser overfor TV 2 at Steiro svarer på vegne av ham i denne saken.

Les mer: Superparets bursdagsfest: Byr på øl og halalpølse

Takknemlig

Trond Giske sier til TV 2 at VGs artikkel grep rett inni en prosess i Arbeiderpartiet, som fikk konsekvenser for både partiet, han selv og de nærmeste rundt ham. Han sier han er imponert og takknemlig overfor Sofie som står opp mot det Giske sier kanskje er et av Norges mektigste medier.

Han håper den nye avsløringen kan være med å skape debatt rundt hvordan medier dekker slike type saker.

- Vi trenger en ordentlig, redelig og sannferdig journalistikk. Det er et utrolig viktig virkemiddel for å avdekke maktmisbruk eller kartlegge mangler i samfunnet. Tillit til mediene og tillit til journalister er viktig, og denne saken er vel et eksempel på det motsatte.

- Skulle ikke vært på trykk

I etterkant av VGs publisering ble Sofie og venninnen Maiken kontaktet av både Skarvøy og NRK. Kontakten med NRK endte i en sak der kvinnene sier videoen så «verre ut enn den var» og der det hele blir avdramatisert.

Les mer: Kvinne avdramatiserer Giske-video

Til NRK fortalte sjefredaktør Steiro da at sitatet var gjengitt med Sofies godkjennelse. Ifølge TV 2 hadde ikke Steiro selv snakket med Sofie da han sa dette. Det gjorde han senere, og igjen fortalte Sofie at hun ikke opplevde møtet med Giske som ubehagelig.

VG beklaget artikkelen uken etter den sto på trykk, da politisk redaktør i VG, Hanne Skartveit, deltok på «Debatten» på NRK.

- Saken var ikke ferdig, den skulle ikke vært på trykk den dagen. Der bommet vi, sa hun blant annet.

- Vi ga ikke det fulle bildet, innrømmer Skartveit - uten å ville si noe mer om hvordan dette kunne glippe.

Les også: Mens VG-redaktøren beklaget direkte hos NRK, var journalistene hennes på fest med Hadia Tajik

Se video her: