RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etter at Aftenposten utnevnte Mohsan Raja (30) til «Årets osloborger 2015» vurderer prisvinneren ifølge VG Nett å gi fra seg tittelen etter å ha blitt konfrontert med en rekke hatske innlegg på sin Facebook-side.
Etter at Aftenposten utnevnte Mohsan Raja (30) til «Årets osloborger 2015» vurderer prisvinneren ifølge VG Nett å gi fra seg tittelen etter å ha blitt konfrontert med en rekke hatske innlegg på sin Facebook-side. (Faksimile/Nettavisen/Facebook)

VG: Raja vurderer å gi fra seg tittelen «Årets osloborger 2015»

Sist oppdatert:
Mohsan Raja (30), kåret til «Årets osloborger 2015» av Aftenposten,  vurderer å gi fra seg tittelen, ifølge VG.

Etter at Aftenposten utnevnte Mohsan Raja (30) til «Årets osloborger 2015» vurderer prisvinneren å gi fra seg tittelen etter å ha blitt konfrontert med en rekke hatske innlegg på sin Facebook-side. Det skriver VG Nett tirsdag.

– Jeg vurderer det nå, og skal diskutere med venner og familie hva jeg skal gjøre. For meg er det viktig å få oppmerksomhet om behovene for flyktningene. Nå handler alt sammen isteden om hva jeg har skrevet på Facebook, sier Raja til VG Nett.

Sammenlignet homofili med drap
Bakgrunnen for saken er at Aftenposten kåret Mohsan Raja til Årets Osloborger bare noen måneder etter at samme mann åpent tok avstand fra homofili og sammenlignet det med drap og narkotikasalg. Han er også tidligere straffedømt.

Ytringer på sosiale medier kan hefte ved deg i andre sammenhenger enn du tror. Det har Mohsan Raja fått erfare etter at en Facebook-oppdatering fra i sommer nå trekkes frem.

- Ha forhold med samme kjønn er ikke tillat i islam. FERDIG SNAKKA!, skriver Raja, og legger til: - Det som er forbudt er forbudt. Bryter man regler og lover så er det straffbart. Veldig enkelt å forstå egentlig. Og det er straffbart å være homse eller lesbe, ifølge islam.

(saken fortsetter under)

Ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i Mediehuset Nettavisen skriver blant annet følgende i en blogg-kommentar:

- Det er ingen tvil om at Mohsan Raja har gjort en stor frivillig innsats for asylsøkerne. Men det er også mye som tyder på at Aftenpostens lesere ikke var klar over hvilke andre holdninger Raja bærer på.

Les hele Stavrums blogg-kommentar her:
- Årets Osloborger hater homofili

I etterkant har det dukket opp flere posteringer på Rajas Facebook-side som folk reagerer på. I et intervju med Nettavisen mandag understreker Raja at han er i mot terror.

- Ikke noe med islam å gjøre

- Jeg har vært med å arrangere fakkeltog mot terror, og broren min var initiativtaker til fredsringen rundt synagogen i Oslo. Terrorhandlinger er jeg veldig imot, det har ikke noe med Islam å gjøre, sier Raja til Nettavisen.

Etter reaksjonene på innlegget om homofili, synes Mohsan Raja at det har vært litt tøft å være Årets Osloborger.

- Det er leit at folk bare lager seg en konklusjon og snakker ut ifra det. Folk må få lov til å mene det de vil, men her blir jeg misforstått.

- Nå tror folk at jeg hater lesbiske og homofile, men jeg har stor respekt for alle mennesker, uansett tro eller bakgrunn. Det sier også Islam at vi skal. Jeg respekterer lesbiske og homofile, og en god venninne av meg er lesbisk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere