RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG-redaktør delte ut blomster på forsiden

Sist oppdatert:
"–Vi beklager" og en blomsterbukett i trykt form til kronprinsesse Mette-Marit er beklagelsen fra VG-redaktør Bernt Olufsen etter overtrampet onsdag.

"Flertall i meningsmåling: kontakt pappa Mette-Marit" var VGs bursdagshilsen til Mette-Marit, dagen etter kronprinsessens 30-årsdag. Tittelen stod brettet ut over hele forsiden til Norges største avis onsdag, og oppslaget medførte en storm av reaksjoner, blant annet fra Dagbladets nettredaktør Esten O. Sæther og Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold.

Onsdagens VG-oppslag omhandlet en meningsmåling der nesten 1.000 personer ble spurt om kronprinsessen burde ta opp igjen kontakten med sin far.

I torsdagsutgaven innrømmer ansvarlig redaktør i VG, Bernt Olufsen, at avisen har trådt over grensene for hva som kan skrives om de kongelige. I torsdagens oppslag gjør VG det meste for å reparere onsdagens overtramp.

Saken presenteres med kronprinsens eget sitat: "Vær mer varsomme" som tittel, og i ingressen fokuserer avisa på oppfordringen til mediene om å være mer aktsomme.

– VG har mottatt mange reaksjoner og sterk kritikk for vårt oppslag i går om forholdet mellom kronprinsesse Mette-Marit og hennes far Sven O. Høiby. I ettertid må vi konstatere at kritikken var berettiget. Vi overtrådte grensene for kongelig privatliv, skriver Olufsen ifølge NTB.

- Det er ingen tvil om at VGs omtale i går var svært uheldig og et overtramp. I så måte er den konkrete saken en påminnelse om at vi må vise aktsomhet når vi nærmer oss det kongelige privatliv, sier Olufsen til VG.no.

Han innrømmer også at VG ikke har rett til å trekke konklusjoner om kronprinsessens privatliv eller å invitere befolkningen til å svare på spørsmål til en meningsmåling. Og at redaksjonsledelsen innså dette for sent.

- Det vil ofte være vanskelig å trekke eksakte grenser i slike saker, siden kongelige mer enn andre vil få offentlighetens lys mot seg også i noen private sammenhenger. Derfor er det vanskelig å uttale seg eksakt om hvordan vi eller medier generelt vil vurdere konkrete saker som oppstår i fremtiden, sier Olufsen som også beklager overfor Kronprinsessen og alle involverte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere