RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DØD: Kommentator og tidligere politisk redaktør i VG, Olav Versto, er død.
DØD: Kommentator og tidligere politisk redaktør i VG, Olav Versto, er død. (VG)

VG-redaktør er død

Sist oppdatert:
En av VGs fremste kommentatorer ble funnet død i havnebasseng.

Mannen som ble funnet død i Farsund torsdag var VGs kommentarredaktør, og tidligere politiske redaktør, Olav Versto. 60 år gamle Versto var på båttur da han ble funnet død i havnebassenget i Farsund.

Les egen sak: Funnet død i havna.

- Vi bekrefter at det var Olav Versto som ble funnet død torsdag, opplyser lensmann Kåre Unhammer ved Farsund lensmannskontor til Nettavisen.

Olav Versto startet karrieren som programleder og reporter i NRK Radio på 70-tallet. I 1987 begynte han i VG som redaksjonssekretær, og i 1994 ble han politisk redaktør. I mange år har Versto vært med å prege den politiske debatten i Norge.

- Det er jo en av VGs mest betydningsfulle medarbeidere de siste 25 år som vi nå har mistet. Først og fremst går våre tanker til hans nærmeste familie. Dette er et tungt slag for VG for han var en av Norges mest profilerte politiske kommentatorer, sier ansvarlig redaktør i VG, Torry Pedersen, til Nettavisen.

- Usedvanlig kunnskapsrik
Versto gikk av som politisk redaktør i 2008 men fortsatte som kommentator i avisen.

- Personlig vil jeg nok huske han best for en som betonte sine egne meninger særs tydelig. Han var også helt usedvanlig kunnskapsrik både om historie og politikk, fortsetter Pedersen.

Versto markerte seg blant annet sterkt for EU i 1994 og uttalte da at «det norske folks motstand mot EU kan spores et innslag av mindreverdighetskompleks i nordmenns forhold til utenverdenen, politisk sett (...) Jeg tror det har røtter langt tilbake i vår historie, og blant annet har sammeneng med unionene med Danmark og Sverige».

- Forferdelig trist
Politisk kommentator i Aftenposten, Harald Stanghelle, synes det er en trist dag.

- Jeg synes dette er forferdelig trist. Olav var en usedvanlig markant norsk kommentator. Han var meningsglad og han var ikke redd for å innta klare standpunkter. Personlig vil jeg best huske mange svært hyggelige stunder og friske konfrontasjoner, sier han til Nettavisen.

Stanghelle mener Versto spilte en sentral rolle som politisk redaktør og kommentator i Norge gjennom sine mange år i jobben.

- Miljøet blir definitivt fattigere og mindre fargerikt. Vi har mistet en markant profil i norsk politisk journalistikk, fortsetter Stanghelle.

- Et tap for norsk presse
Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener også man har mistet en markant skikkelse.

- Dette er jo en tragedie, naturligvis først og fremst for de nærmeste. Det er også et tap for norsk presse. I mange år vår var han en markant redaktør som bidro til avisas profil, sier han til Nettavisen.

Kokkvold husker Versto for sine kommentarer og påpeker at det var han som innførte dette på side to og tre av avisa.

- Disse etablerte han som en seriøse inngang på avisen. Først og fremst vil jeg trekke fram hans lørdagsbetraktninger som alltid var fulle av kunnskap, erfaring og seriøse vurderinger.

Kondolansemeldingene strømmer inn
Flere kjente profiler viser sin respekt på nettsamfunnet Twitter, kort tid etter at nyheten om VG-profilens død ble kjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere