RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG sa nei til P4

Sist oppdatert:
Verdens Gang og adm. dir. Aslak Ona sa nei etter å ha fått tilbud om aksjer i P4.

Ifølge NTB, bekrefter administrerende direktør Aslak Ona at Norges største avis er blitt kontaktet av noen av aksjonærene, men sier at det per i dag ikke er aktuelt med aksjekjøp.

– Pris er en viktig del av det, men også de politiske konsekvensene av eierkonsentrasjonen betyr noe, sier Aslak Ona til NTB.

Med Schibsted-eide VG i P4 og Schibsted-dominerte TV 2 i Kanal4, ville det være én riksdekkende eier hver i de konkurrerende radiokanalene.

– Vi har ikke gått i dybden for å analysere P4 i den nye konkurransesituasjonen på radiomarkedet, understreker Ona.

P4 forbereder seg på skarp konkurranse når Kanal4 kommer på lufta. Ansvarlig redaktør i P4, Rune Brynhildsen, sier til NTB at han gjerne ser at én tung eier, og da helst en riksdekkende avis, kjøper seg opp i radiokanalen.

– Men det er min helt personlige mening, og jeg vil gjerne understreke det, sier han.

I dag er P4 landets største riksdekkende, kommersielle radiokanal. I gjennomsnitt hører 1,1 millioner nordmenn tre timer daglig på kanalens programmer.

Ifølge P4s egne beregninger vil 800.000 lyttere fortsatt holde seg til kanalen etter Kanal4s inntreden på radiomarkedet 1. januar neste år.

– 550.000 lyttere utgjør det vi kaller for "grunnfjellet", sier Brynhildsen til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere