RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VG-sjefen raser mot Se og Hør

Administrerende direktør Aslak Ona i VG går til frontalangrep på Se og Hørs krav om momsfritak. Ona kaller det en fornærmelse mot dagens aviser dersom ukebladet skulle slippe moms.

Mens Dagbladets redaktør Thor Gjermund Eriksen mener Se og Hør burde slippe moms på prinsipielt grunnlag ser VGs administrerende direktør Aslak Ona ukebladets kamp som en ren provokasjon. I en kronikk i Dagens Næringsliv advarer byråkratene mot å gi etter.

Valebrokk-metoden
"Det ville være en fornærmelse mot Aftenposten, Dagbladet, VG, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Nordlys og en lang, lang rekke andre norske aviser om noen byråkrater anno 2003 plutselig skulle endre generasjoners oppfatning av hva som ligger i avisbegrepet", skriver Ona.

Ona skriver at ukepressen ved flere anledninger har forsøkt å få fjernet momsen, men at Se og Hørs metode er langt mer provovserende. Se og Hør har valgt å stanse innkrevningen av den lovpålagte merverdiavgiften. Ona mener denne handlingen er mer provoserende enn Kåre Valebrokks utfordring av forbudet mot politisk reklame, spesielt fordi Se og Hør også har fått med seg sentrale politikere som kommentatorer.

Ukeblad, ikke avis
Den definisjonen vil slett ikke Ona være med på.

"Jeg er åpen for at ogs Norge kanskje må ta en diskusjon om merverdiavgift på alle typer medier, fordi det tross alt har skjedd store prinsipielle endringer siden 1969. MEn det kan ikke skje på basis av Se og Hør-provokasjoner, og uansett hva redaktør Odd Johan Nelvik hevder, er og blir Se og Hør et ukeblad", skriver VG-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere