*Nettavisen* Nyheter.

VG: Støre positiv til Bjørnar Skjæran (52) som nestleder

KAN BLI NY NESTLEDER: Bjørnar Skjæran og Hadia Tajik. Foto: Nordland Ap

Ifølge avisen ser partilederen positivt på den heller ukjente nordlendingen som nestleder i partiet.

18.03.19 23:02

Tidligere mandag var det klart at Bjørnar Skjæran fra Nord-Norge lå an til å kunne bli ny nestleder i Arbeiderpartiet.

– Jeg har registrert at et samlet Nord-Norge har foreslått meg, og synes selvsagt det er hyggelig og en stor tillitserklæring. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Bjørnar Skjæran til nettstedet Fri Fagbevegelse, som melder at Trond Giske blir erstattet som nestleder på Aps landsmøte i begynnelsen av april.

Les mer: Bjørn Skjæran kan bli ny nestleder i Ap

VG skriver nå at de har fått bekreftet fra flere sentrale kilder i partiet at partileder Jonas Gahr Støre ser positivt på nordlendingen som nestleder, og at det er noe av grunnen til at flertallet i valgkomiteen skal være åpne for det samme. Også Fri Fagbevegelse skrev tidligere at de erfarer at Gahr Støre ikke har noen problemer med å stille seg bak Skjæran hvis det er han valgkomiteen faller på.

VG skriver at Støre og Skjæran har et nært forhold først og fremst fordi sistnevnte har sittet i sentralstyret i Ap siden 2013. De to skal også være opptatte av utviklingen i nordområdene.

Ifølge avisen skal det også være politikere i stortingsgruppen som mener det blir feil å satse på en ukjent middelaldrende mann som nestleder, samt at det trekkes frem at Skjæran har stått nær Giske.

Det er så langt ikke klart om Jonas Gahr Støre vil fortsette å satse på to nestledere, eller om han vil nøye seg med Hadia Tajik. Trond Giske seg fra vervet i januar i fjor, etter varsler om sex-trakassering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.