Saken oppdateres.

Gigantskipet USS Gerald R. Ford ankom Oslo onsdag denne uken.

Etter to dager i hovedstaden er verdens største krigsskip klar til å kaste loss igjen og sette kursen nordover, ifølge VG. Der skal mannskapet, 4.500 amerikanske soldater, øve med norske og allierte styrker i havområdene utenfor Nord-Norge.

Ifølge NRK skal skipet delta i øvelsen Arctic Challenge Exercise i Vesterålen-området.

Stor oppmerksomhet

Skipet og spesielt mannskapet satte Oslo nærmest på hodet da det ankom hovedstaden på tirsdag. Mange flokket seg langs Oslofjorden for å få med seg innseilingen til den 330 meter lange skipet. Flere utesteder, blant annet Heidis Bier bar og Lawo terrasse utvidet åpningstiden og aksepterte amerikanske dollar som valuta.

Tore Strømøy gikk ut på Twitter og spøkte med at fremtiden til hans program, Tore på sporet, ble reddet av besøket, som følge av alle mennene som skulle ut på byen i Oslo.

Nettavisen tok en prat med flere amerikanske soldater som ankom Oslo tirsdag ettermiddag, etter at verdens største skip, USS Gerald R. Ford, ankret opp i hovedstaden. Flere har planer om å utforske utelivet onsdag kveld.

Ble tema på «Debatten»

Sexolog Maria Ebbestad mente besøket var en fin anledning for dermed en drøm om en eller annen amerikansk soldat.

Likevel bør amerikanske soldater være litt varsomme. Vi nordmenn er svært dårlige på å bruke kondom, melder sexologen.

– Hvis du er amerikaner og vil passe på litt, bør du ha med deg en kondom eller to, sier hun.

Alle var ikke like fornøyde med tilstedeværelsen av skipet.

En av dem er dokumentarfilmskaper og tidligere NRK-journalist Erling Borgen, som mener skipets tilstedeværelse er «krigshissing». Han kritiserte medienes dekning av krigsskipets ankomst, og savnet kritiske spørsmål.

Det kom frem i torsdagens program av «Debatten».