Gå til sidens hovedinnhold

- Vi betaler bare lønn til én ordfører

Formannskapet i Vågå har bestemt seg.

Formannskapet i Vågå har bestemt at kommunen fra nyttår ikke skal betale lønn både til permitterte Rune Øygard og den fungerende ordføreren.

Den overgrepstiltalte ordføreren i Vågå, Rune Øygard (Ap), mottar fortsatt utbetalinger som tilsvarer en lønn på 660.000 kroner i året, siden han tok ut permisjonen fra 8. mai i år. Før det var ordføreren nesten sammenhengende sykemeldt siden oktober i fjor.

Kan miste lønna
Iselin Jonassen (Ap) har fungert som ordfører siden da.

I budsjettbehandlingen tirsdag bestemte et enstemning formannskap at de kun har råd til å betale én ordførerlønn fra 1. januar 2013, melder NRK.

Dermed ser det ut til at Øygard kan miste utbetalingene fra årsskiftet.

Dom i saken faller 17. desember i år, men Jonassen var allerede før tirsdagens møte klar på at kommunen ikke har råd til å betale ut to ordførerlønninger.

Bygdelistas representant i formannskapet, Svein Blankenborg, sa også at det ikke er noen grunn til å vente med å frata Øygard lønna.

- Bør revurdere kommuneloven
Innstillingen fra formannskapet skal opp i ekstraordinært kommunestyremøte den 18. desember i år, som en del av budsjettbehandlingen for neste år.

Kommuneloven er slik at det er ordføreren selv som avgjør om han vil gå av eller ikke. Jonassen er åpen for at denne loven kan justeres.

- Alle lover må til en tid bli vurdert på nytt. Kanskje tiden er inne for å vurdere kommuneloven på nytt med tanke på visse punkter, sier fungerende ordfører Iselin Jonassen til NRK.

Saken blir oppdatert.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen