Nettavisen skrev i går om Helene Bakke og Emma Chapman Øien, som ifølge Romerikes Blad følte seg lurt til å melde seg inn i AUF.

Mani Hussaini, leder av Akershus AUF, reagerer kraftig på insinuasjoner om at hans medlemmer lurer folk til å melde seg inn i partiet.

- I og med at AUF har en stygg forhistorie når det gjelder medlemstall, har vi vært kjempenøye på å ikke havne i en slik situasjon igjen, forteller Hussaini.

Utfyllende
Nettavisen har fått tilgang til innmeldingsskjemaene AUF opererer med i Akershus (se bilder), og begge de omtalte jentene har vært nødt til å oppgi utfyllende informasjon om seg selv. Videre har de skrevet under på verveblanketten etter følgende tekst: «Ja, jeg vil ha introduksjonsmedlemskap i AUF og har betalt medlemskontingent på kr. 10,-».

Hussaini mener at folk som fyller ut et såpass utfyllende skjema, bør sette seg inn i hva de skriver under på.

- Vi instruerer alle våre medlemmer om å fortelle hvor de kommer fra med en gang. Dersom dette skal ha glippet, beklager jeg selvfølgelig det, men jeg håper folk er bevisste på hva de skriver under på, sier han.

- Fikk ikke vite
- Han kom med en lapp og ba oss skrive under hvis vi ville ha billigere busskort for ungdom. Jeg tror også vi betalte 10 kroner, fortalte Helene Bakke til Romerikes Blad i går.

- De sa ingen ting. Jeg ante ikke at det var AUF, la Emma Chapman Øien til.

Emmas stefar, Jørn Hejtmanek, som selv er aktiv i Frp, reagerte på framgangsmåten til AUF-ververne.

- Det ble framstilt som et opprop eller en underskriftskampanje, jeg stoler på stedatteren min når hun sier at hun ikke fikk vite hva hun skrev under på, sier Hejtmanek.

- Ingen skal lures
Hejtmanek roser AUF for å være engasjerte i lokalmiljøet, men etterlyser bedre informasjon fra eventuelle ververe. Det lover Mani Hussaini (AUF) at framtidige vervekandidater skal få.

- Våre ververe skal oppføre seg ryddig, det viktigste de kan og skal gjøre er å fortelle hvor de kommer fra, sier han.

Hussaini avviser at vervingen har likhetstrekk til den gamle AUF-skandalen, og sier at partiet ikke vil nyte godt av ufrivillige medlemmer.

- Som skjemaene viser, ble begge meldt inn i år, og dersom de ikke betaler kontingenten de har fått brev om, meldes de automatisk ut før de tas med i støttesøknaden, forklarer han.

Ville ikke hatt noe å si
Ungdomspartiene i Akershus søker om støtte hos Akershus Barne- og Ungdomsråd. Daglig leder Hans Kristian Solberg forklarer at verken Rælingen AUF eller Akershus AUF hadde fått mer støtte med medlemsveksten de lå an til å ha.

- Hvis antall lokallag er det samme i 2010 vil ikke det at AUF også kan søke på grunnlag av Rælingen AUF gi noen som helst uttelling, forklarer Solberg.

Etter at Romerikes Blad og Nettavisen skrev om saken, har også Akershus Barne- og Ungdomsråd fått se innmeldingsblankettene til AUF i Akershus.

- Vi ba om en forklarende kommentar fra fylkeslederen, og så vidt vi kan se har jentene selv fylt inn utfyllende informasjon, sier Solberg.

Håper ikke det skremmer
Hussaini håper ikke aktive AUF-ere i Akershus har blitt skremt fra engasjement etter de siste dagenes medietrykk.

- Det kan i verste fall drepe engasjementet hos unge aktive, jeg har fått flere telefoner fra ververe som virker bekymret. AUF er ikke den store, stygge ulven, og det er viktig at både våre egne og andre vet det, sier han.