RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Vi elsker denne kjolen, Mette-Marit

Sist oppdatert:
Norsk designer står bak den rosa drømmekjolen hun har brukt for annen gang.

(SIDE2): Under stortingsmiddagen på Slottet forrige uke kom Mette-Marit (37) i den rosa kjolen hun brukte i kronprinsesse Victorias bryllup i juni.

Puccis sjefsdesigner
Kjolen vakte stor oppsikt i Sverige. Den bidro til at den norske kronprinsessen ble hyllet av de største avisene og magasinene i landet som en av bryllupsfestens absolutt best kledde. Også motebloggere verden over har lagt sin elsk på nettopp den rosa rysjekjolen.

Torsdag i forrige uke tok hun altså kjolen fram igjen. Den babyrosa rysjekjolen med et smalt belte i livet og firskåren utringning med korte ermer har et vakkert vintagepreg over seg - som matchet hennes femtitalls hårstil. Mette-Marit bar kjolen da de kongelige festet dagen før det store kronprinsessebryllupet.

Det er den norske designeren Peter Dundas som står bak kjolen, det har kronprinsessen selv fortalt til New York Times.

Han er sjefsdesigner for Emilio Pucci, og viste i forrige måned sin nye kolleksjon for fashionistaene under moteuken i Milano. Mette-Marit var selvsagt på plass i en av sine favorittbyer for å se hva som er det heteste for vårsesongen.

- Han lager elegante klær til meg, som den rosa kjolen jeg brukte i Victorias bryllup, fortalte kronprinsessen til den amerikanske avisen under moteuken.

Les mer her:Mette-Marit i hemmelig motemiddag

Kjendisene elsker Peter
Det er ikke bare den norske kronprinsessen som elsker Peter Dunads´ vakre tilnærming til kjoledesign.

Eva Longoria troppet i mai opp på Filmfestivalen i Cannes i en hvit rysjekjole eksklusivt designet av den populære nordmannen. Den hvite kjolen med langt slep har mye av det samme som Mette-Marits kjole, men designet spesielt til Eva.

Den norske designeren har fortalt til Interview Magazine i en samtale med Pharrell Williams at han anser noen av tidenes mest berømte rockekjærester som sine muser.

- Min store muser i moteverdene er rockekjærester som Anita Pellenberg, Marianne Faithfull og Bianca Jagger, og kanskje også Patti Smith, sier Dundas i intervjuet. Det er også tydelige i kolleksjonen har har skapt de siste årene, en mer rocka og sexy vri enn det fargerike motehuset har produsert tidligere.

Han har arbeidet for den 63 år gamle motehuset Pucci i to år, før det var han kreativ leder for det franske motehuset Ungaro. Det italienske motehuset eies av luksuskonglomeratet LVMH.

Stjerner som Sienna Miller, Evangeline Lilly, Kirstin Stewart og Drew Barrymore er alle sett i hans kjoler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere