Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er i sjokk og i dyp sorg over denne ubegripelige hendelsen

En hel bygd er i sorg etter at en 22-åring fra Hemsedal ble drept natt til søndag.

Natt til søndag ble en person funnet drept i en leilighet i Pilestredet 70 i Oslo. En 23 år gammel kamerat er siktet for drap og drapsforsøk etter det som skal ha vært en Halloween-fest på Bislett endte i blodbad.

På veggen i inngangspartiet til bygården har noen smurt utover blod og skrevet «GUD» med store bokstaver. Siktede hadde ifølge NRK et kors risset inn i brystet da han ble pågrepet.

Ordfører i slekt med avdøde
Ordfører Oddvar Grøthe i Hemsedal sier til Nettavisen at drapet på sambygdingen kom som et sjokk.

- Jeg fikk ikke vite om episoden før rundt 17-tiden i går. Jeg er i slekt med avdøde og dette er bare tragisk. Hele bygda føler med foreldrene, sier han til Nettavisen.

Grøthe forteller at alle de invoverte er i samme vennegjeng.

- Jeg registrerte på radioen at det hadde vært et knivdrap i Oslo. Sjokket ble stort da jeg kom hjem og fikk vite at at mange av de invoverte er fra Hemsedal. Da ble det plutselig veldig nært, sier han til Nettavisen.

Ordføreren forteller at han ikke har kontaktet de pårørende, men at han vet de satte seg i bilen til Oslo søndag formiddag.

Siktede er fra nabokommunen
Tony Arild Kjøl er ordfører i Hol kommune der siktede kommer fra. Han forteller til Nettavisen at han fikk beskjed om hendelsen 08.30 mandag morgen.

- Da vi fikk vite om hendelsen tok vi kontakt med ungdomskolen fordi siktede har en søster som går der. Vi vil ta kontakt med pårørende i løpet av dagen, sier han.

Kjøl forteller at han reagerte med vantro da fikk nyheten.

- Siktede er herifra og Geilo er en bygd der alle kjenner alle. Vi er hardt rammet og desverre tror jeg dette blir en snakkis, sier han til Nettavisen.

Minnegruppe på Facebook
I tillegg er det opprettet en minnegruppe på Facebook med over 2000 medlemmer i skrivende stund.

- Hvil i fred vennen! Jeg kan ikke skjønne at du er revet bort fra oss på denne brutale måten! Du var en så fantastisk fyr med masse godt humør, omsorg, en som spredde glede og god stemning, men også en som man kunne snakke åpent med og en sikkelig god gutt, skriver skaperen av minnegruppen på facebook.

Hvem skulle trodd at du, av alle skulle bli tatt fra oss på denne måten? Det føles helt uvirkelig og det er helt ubeskrivelig! Jeg klarer ikke å bare la følelsene og tankene komme, for det er så vondt!

Du er dypt savnet </3, skriver hun videre.

Flere andre venner uttrykker dyp sorg og sender varme tanker til de pårørende.

Kriseberedskap klar
Kommunen har i følge Grøthe et kriseberedskapsteam klare til å bistå personer som trenger det.

- Det er jo slik at alle kjenner alle her. Dette er tragisk og noe hele bygda føler på, sier han.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre