Gå til sidens hovedinnhold

- Vi er ikke veldig stressa - ennå

Sportsbransjen sitter på gjerdet og venter på at skisalget skal løsne.

Sportsbransjen opplevde rekordsalg av skiutstyr sist vinter, godt hjulpet av fantastisk skiføre og store idrettsarrangement. I år sitter de på gjerdet og krysser fingrene.

- Vi er ikke veldig stressa - ennå. Det er tross alt bare 22. november, og det er på ingen måte uvanlig at det er grønt og grått, sier Trond Hansen, daglig leder i bransjeforeningen Sportsbransjen AS, til Nettavisen.

Sitter på store varelagre
- Men han innrømmer at mange av landets sportsforretninger sitter på store varelagre med vinterutstyr og at det knytter seg spenning til når årets vintersesong starter og hvor god den blir.

- Vi skulle gjerne hatt litt mer vareflyt nå. Men det er kaldere vær på vei og bedring i sikte, sier Hansen.

Sjekk snørapportene på Skiinfo.no her

Se værvarsel fra Storm.no her

Trenger nytt langrennsutstyr
Hos Oslo Sportslager hjelper ekspeditør Calle Aamodt ni år gamle Simen Fritzner fra Nittedal med å finne ski og støvler så han kan komme i gang med langrennstreningen i skøyting og klassisk. Niåringen har vært med og konkurrere i noen år allerede. Forbildet er Petter Northug jr, og utstyret må være i orden. Men det han hadde i fjor har han allerede vokst fra.

Starter med renn og trening
Far Claus er med og må bare erkjenne at utstyrskjøpet blir noe dyrere enn budsjettert. De billigste skoene passer ikke Simens fot, og han ender opp med en dyrere modell. Tilbudene på skiutstyr er ennå noen måneder unna. Men Simen kan ikke vente. Han er aktiv skiløper for Gjelleråsen og må ha utstyret i orden for treningssamling til helga og renn på Geilo.

- Ekstraordinært i fjor
- Det var ekstraordinært i fjor med tidlig snø i marka. Jeg har aldri opplevd maken til salg av langrennsutstyr som da, sier ekspeditøren hos Oslo Sportslager.

Calle Aamodt har solgt ski og sportsutstyr på samme sted i 25 år og later til å tro på at det blir snø og vinter også i år.

Håper på kaldere vær
- Nå trenger vi kaldt vær i fjellet og at de begynner å åpne på Sjursjøen, Skeikampen, Trysil og de andre stedene med langrennsløyper. Og når det legger seg snø på Bislingen og Svartbekken i Oslomarka, da løsner det, sier ekspeditøren.

Han vet at det godt skal gjøres å slå rekordene fra vintersesongen som var, men tror nordmenn fort glemmer at vinteren kom sent i gang når den først kommer.

- Om 14 dager kommer snøen, og etterpå kommer alle til å snakke om den flotte vinteren, lyder spådommen fra ekspeditøren med is i magen.

- Reell priskrig

- De råeste prisene får du når vinteren er på hell, men med den konkurransen som er på sportsutstyr nå, kan du også gjøre gode kjøp før jul, sier Trond Hansen i Sportsbransjen AS. Han sier store kjedesatsinger som XXL og Gmax bidrar til reell priskrig.

På bruktmarkedet er det også stort utvalg. Mange idrettslag samarbeider med lokale sportsforretninger og har bruktmarkedet for ski myntet på barn og unge før sesongen starter.

- Barna vokser jo fra utstyret, før de sliter det ut, så dette er bra. Og i sportsbransjen er vi opptatt av at barn og unge får gode skiopplevelser, som genererer sporty forbrukere senere, så stor tilgang på sportstutstyr - brukt og nytt - er bra, sier Hansen.

Kommentarer til denne saken