Gå til sidens hovedinnhold

- Vi får en og annen nordnorsk glose

Meteorologen venter telefonstorm etter uværsvarsel.

Tirsdag var det ventet at uværet for alvor skulle velte inn over Salten, etter at meteorologene meldte om full storm i store deler av Nord-Norge.

- Det blir mest vind fra 15-tiden og fram til kvelden, opplyste Jakob Inghammar hos Storm Weather Center til an.no tirsdag formiddag.

Les: Ask tok taket

Svakere enn antatt
Utover ettermiddagen var det imidlertid lite som minnet om en vindstyrke opp mot 25 meter i sekundet - i alle fall i fylkeshovedstaden.

Vakthavende meteorolog Bård Fjukstad hos Meteorologisk institutt i Tromsø sier til an.no at vinden på fastlandet i Salten tok svakere enn ventet tirsdag ettermiddag.

Sjekk været der du bor her!

Sørlig vind
- På øyene langs kysten - Helligvær og Myken for eksempel - har det vært liten storm i perioder. Dette er imidlertid ikke unormalt slike steder. I Bodø har imidlertid vinden tatt mindre enn vi ventet på forhånd. Noe av grunnen til det er at vinden har kommet fra sør, sier Fjukstad.

Han sier at faren for uvær i Salten likevel ikke er helt avblåst.

- Fra midnatt kan det bli fra sterk kuling til liten storm i Bodø. I Salten er det nok Steigen som sannsynligvis får den hardeste trøkken, men fra onsdag morgen blir det uansett vesentlig mindre vind, sier Fjukstad.

- Får kjeft
- Etter tidligere stormer og ekstremvarsler har vi fått en del telefoner fra folk som ikke skjønner hvorfor vi sender ut ekstremvarsel ettersom vinden ikke hadde tatt slik varselet tilsa. Jeg regner med vi får en del telefoner i morgen også, sier Fjukstad mandag kveld.

- Hva sier de som ringer dere?

- De gir oss kjeft, de er ærlige og oppriktige og vi får høre en og annen nordnorsk glose. Det må vi tåle, sier Fjukstad til avisen.

- Hvor sikre er dere når dere sender ut ekstremvarsel?

- Vi er alltid i tvil før vi sender ut slike varsel, men det skal være mer enn 80 prosent sannsynlig at varselet slår til, sier vakthavende meteorolog Bård Fjukstad ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Lofoten
Han sier at områdene fra Lofoten nordover til Finnmark har fått det verste været.

- Både i Lofoten og i Finnmark har det vært full storm og vel så det. Det er fortsatt ventet ei økning utover natta, men det er usikkerhet knyttet til hvor sterk vind det egentlig blir natt til onsdag, sier meteorologen.

Om uværet ikke slo inn i Salten slik man hadde ventet, så er det en storm Fjukstad er ganske sikker på rammer i Tromsø fra onsdag morgen.

Flere nyheter fra na.no får du her!

Reklame

Slik sparer du enkelt inntil 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken