Vi gir deg personlig trener

Foto: Asle Bentzen

Thomas Green fra treningsstudioet Spenst er klar. Han skal bruke tre måneder til å få deg i god form.

15.12.05 14:39

Han jobber som personlig trener, og skal være med på ibergen.nos prosjekt: stram opp en utrent mann og gjør ham til byens staseligste ungkar.

Raske resultater
- Det er nok med tre måneder. Men det er også viktig at den som skal være med og trene er flink til å følge treningsopplegg og kosthold, sier Thomas Green.

- Resultatene kommer fort i begynnelsen dersom man er skikkelig motivert, sier han.

Treneren har lang fartstid i faget - ti år som trener, SAFE-sertifisering som personlig trener, landslaget i friidrett og er den fjerde mestselgende treneren i Skandinavia. Nå er han klar for å forbarme seg over en utrent ibergen.no-leser.

- Skal være artig
Så snart Thomas Green vet hvem han skal trene, begynner han å kartlegge treningshistorie og interesser.

- Jeg finner på aktiviteter som vedkommende liker. Det er viktig at dette skal være artig, og den som trener skal føle mestring, sier han.

Hvis du frykter en «Full Metal Jacket»-trener som står over deg og brøler mens du med blodsmak i munnen prøver å ta én armheving til, kan du slappe av.

- Jeg blir først kjent med kunden. Hvis jeg oppdager at han eller hun liker å bli pushet litt ekstra, så gjør jeg det. Men det er sjelden nødvendig å skrike, og det er viktig at kundene føler mestring, sier Thomas.

- Hva er fordelen med å trene sammen med deg fremfor å starte på egen hånd?

- Du får et mer helhetlig opplegg, som innebærer mer enn å bare drikke mindre øl i helgene. Her skreddersyr vi treningsopplegget og tar hensyn til hele kostholdet, sier han.
- Blir det tøft?

- I starten er vi striks, men vi vil ikke at noen bare skal spise gress og linser. Man skal jo leve og kose seg, sier Thomas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.