Gå til sidens hovedinnhold

- Vi har bøyd oss i frykt for islamistene

Per Edgar Kokkvold mener flere norske aviser burde trykket Muhammed-karikaturene.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold er ikke overrasket over fredagens angrep mot karikaturtegner Kurt Westergaard. Da kokkvold gjestet Lørdagsrevyen på NRK, kom han med sterke uttalelser.

- Vil oss til livs
- Det finnes tusenvis av terrorceller der ute som har som mål å tilintetgjøre vår livsform, som ikke aksepterer verken kvinnefrigjøringen, ytringsfriheten eller menneskeverdet. De vil oss til livs, og naturligvis så er disse tegningene et veldig viktig symbol for disse islamistene.

- Det er islamister, ikke den vanlige muslim, understreker Kokkvold.

Les også:Forsøkte å drepe karikaturtegneren

- Har endret det offentlige rom
- Har alle truslene og oppstyret disse årene skapt en frykt i pressemiljøet? spør nyhetsanker Ingvild Bryn.

- Jeg tror det har endret det offentlige rom ganske vesentlig. Når norske og andre medier fortsatt ikke våger å trykke disse harmløse tegningene, er det ikke fordi vi har bøyd oss i respekt for muslimenes tro, men fordi vi har bøyd oss i frykt for islamistenes terror, hvilket vi aldri må finne på å gjøre, sier Kokkvold, som mener pressen har blitt truet til taushet.

Les også:Westergaard-angriperen varetektsfengslet i 4 uker

Mener flere burde trykket tegningene
- Mener du at flere norske aviser bør, eller burde ha trykt tegningene? spør nyhetsanker Bryn.

- Ja. Retten til å tenke og uttrykke sine tanker, retten til å tro uten å mene at man har rett til å ta livet av de som tror noe annet, er så fundamentalt for hele vår livsform at vi faktisk i noen situasjoner er nødt til å markere at her går grensen.

Kommentarer til denne saken