Tirsdag morgen fortalte den 25 år gamle kvinnen hvordan hun fikk høre fra sin egen mor at ektemannen, hans far og hans bror var drept i Pakistan.

Det var 18. mai 2013. Det var i en telefonsamtale som hun hørte sammen med to andre i familien. Mobilen var på høyttaler. Her skal moren til 25-åringen, den ene tiltalte i saken, ha sagt:

- Vi har drept dem. Du kan gå og plukke dem opp.

- Vi fikk panikk. Når en mor informerer døtrene om at "vi har drept dem og gå og plukk dem opp". Hvordan kan hun gjøre slikt. Hun har ikke følelser, sa en svært opprørt 25-åring i Oslo tingrett.

Dagen før hadde hun fått vite at X (den fjerde personen som politiet mener har skutt de tre personene i Pakistan) var på vei til Islamabad for å kidnappe NN (ektemannen hennes).

Hun skjønte at de skulle kidnappe ham, men hadde ikke trodd at han ville bli drept.

- Jeg har noen bilder av hvordan han så ut før han ble drept, sa kvinnen gråtende i tingretten.

I retten fortalte kvinnen om en rekke telefonsamtaler til Pakistan mellom flere personer i familien. Blant annet skal personen X ha ringt til kvinnens far, den ene tiltalte i Oslo tingrett, og sagt «nå har jeg gjort det dere har bedt meg om. Jeg har drept dem».

Den 25 år gamle kvinnen er svært opprørt av å måtte snakke om hendelsene i retten. Hun husker dårlig, og trenger mange pauser for å samle seg.

- Hver så snill. Jeg er så sliten. Jeg er så lei av det de har gjort. Jeg orker ikke tullet de har gjort, sa hun i retten.

- Fikk ikke bestemme selv

- Jeg fikk ikke bestemme selv. Hadde jeg fått lov, så hadde de ikke tatt liv av NN eller hans far og bror, fortalte den 25 år gamle kvinnen i Oslo tingrett mandag.

- De ville bestemme hvem jeg skulle gifte meg med. Jeg likte NN men han likte ikke de.

Det sa den 25 år gamle kvinnen i Oslo tingrett mandag. I 2011 giftet hun seg i hemmelighet med den norsk-pakistanske mannen som hun møtte i 2008. Da foreldrene oppdaget dette, presset de paret til å skille seg. Da det ikke skjedde, mener påtalemyndigheten at de bestilte drap på han, hans far og hans bror.

Erkjente drap

De tre ble skutt med flere skudd i Pakistan. Jentas onkel, som også er tiltalt, har erkjent at han var med på drapene sammen med en fjerde person som ikke er pågrepet.

Ektemannen ble drept i Islamabad der han ble holdt fanget etter å ha blitt kidnappet 17. mai.

Ektemannens bror og far ble drept i huset til den ene norsk-pakistanske tiltalte i Pakistan. Enken tror at de ble drept etter at ektemannen hans var drept. I følge tiltalen skjedde drapet før.

Kvinnen er overbevist om at faren og broren ble drept slik at ingen skulle hevne ektemannen.

- Hvis de hadde visst at NN (ektemannen) var drept, så hadde de gjort noe. Da hadde de kanskje forsøkt å ta hevn. Hvem vil ikke ta hevn når de får vite at yngste sønnen har blitt drept. Man står ikke stille og ser på, sa hun i retten.