*Nettavisen* Nyheter.

Vi har fått kakedilla!

Foto: (KappAhl/Arts&Crafts/Nettavisen)

Moten inspireres av muffinskaker og tea-party.

25.05.10 09:42

(SIDE2:) Nå er det kakedetaljer som gjelder.

Se bildekarusell lenger ned i artikkelen!

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kake-mote
Det blir stadig flere antrekk og assesorier med kaker, muffins og frukt som en trendy detalj. Smykker med tekanner, muffinser og kakestykker er noe av det hotteste tilbehøret du kan gå med nå. Den norske designeren Fam Irvoll er et kjent navn, og under Oslo Fashion Week viste hun frem flere av sine plagg med blant annet jordbær- og kirsebærdetaljer. 3D-plaggene og de populære kake-hårbøyelene er blitt Fam Irvolls mest kjente varemerke.

Cupcakes
De store muffinsene med fargerike kakepyntdetaljer og topping er trendy. Side2 skrev noen uker tilbake om Tone Oraini Selfors som har store ønsker om å starte sitt eget chopcake-bakeri i Oslo. Muffinsene har hun valgt å kalle chop cakes, fordi hun selv er halvt asiatisk, men muffinsene er selvsagt det samme som cupcakes.

- Foreløpig lager jeg muffinsene hjemme på kjøkkenbenken, men nå leter jeg etter lokaler. Jeg drømmer om en liten kafé med bare to bord, og masse fargerike muffins, fortalte Tone Oraini Selfors.

I sin nye «Vintage Stories»-kolleksjon har KappAhl også blitt inspirert av kakebaking og muffinsformer. Presseansvarlig for KappAhl Norge, Eileen Antonsen, sier at vi må lære å nyte livet.

- Vi vil vise at kvinner skal kose seg og vise frem sine kvinnelige former både med klær og fritidssysler, sa Antonsen til Side2 under presselanseringen av den nye kolleksjonen.

Inspireres av «Sex og singelliv»
Jentene fra »Sex og singelliv» er trendsettere både når det gjelder klær og sko, men også det de spiser og drikker blir lagt merke til. Drinken «Cosmopolitan» og «Cupcakes» med fargerik glasur er blitt selve symbolet til «Sex og singelliv-jentene».

Bakeriet «Mognolia Bakery» i New York ble raskt superpopulært etter at Carrie og Miranda i en episode av serien «Sex og Singelliv» satt utenfor bakeriet med hver sin innbydende rosa muffin. Muffinsene er nå blitt så populære at bakeriet har satt en maksiumsgrense på ett dusin cupcakes per kunde. Og nå har muffins-feberen kommet til Norge, både i spiselig og pyntelig betydning.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

3004

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.