OSLO SENTRUM (iOslo.no) Det er observert folk med brennbar væske, bæreposer med stein og det går også rykter om at flere av demonstrantene er utstyrt med brannbomber, såkalte molotov coctails.

Politiet frykter sammenstøt med demonstrantene.

- Demonstrantene skyter fyrverkeri mot politiet, og det blir også kastet stein og flasker, sier iOslos reporter Atle Jørstad på stedet.

Flere demonstranter brenner det israelske flagget. Flere har også tatt forhåndsregler og tatt på seg gassmasker for å beskytte seg for eventuell tåregassbruk fra politiets side.

- Vi har null kontroll. Det er umulig å ha kontroll over mengden som er her. De som lager bråk er de som har problemer med politiet fra før og har egentlig ingenting med denne demonstrasjonen å gjøre, sier Noradin Mela, som er en av de mange vaktene som tar hånd om demonstrasjonstoget.

Ifølge TV 2 Nyhetskanalen er en person blitt skadd av fyrverkeri.

Oslo-politiet mener foreløpig at situasjonen er under kontroll.

- Vi har ikke gjort ytterligere pågripelser. Vaktene har såpass god kontroll at vi inntil videre ikke foretar oss noe mer, sier innsatsleder Tor Langli.

SE DRAMATIKKEN HER:

HTML EMBED
video_embed(11993);

Lillevolden pågrepet
Blitzere på vei til sentrum ble tidligere i dag stoppet av politiet. Stein Lillevolden, en mangeårig aktivist i Blitzmiljøet og en av de mest profilerte blitzerne, har blitt pågrepet.

Les mer her: Her blir Lillevolden lagt i bakken

Klokken 14.00 startet demontrasjonen foran Stortinget. Til å begynne med gikk demonstrasjonen gått rolig for seg. Demonstrasjonstoget fra Stortinget mot Israels ambassade, i protest mot Israels pågående krigføring i Gaza. Det er ved ambassaden det nå har utviklet seg til å bli opptøyer.

Etter torsdagens skandale-demonstrasjonen i Oslo sentrum, der 31 personer ble pågrepet for vold og skadeverk, håper Norsk Folkehjelp at man kan få til en fredelig demonstrasjon lørdag.

Bare timer før markering startet besluttet arrangørene å utestenge Blitz som medarrangør.

- Bakgrunnen er en melding som står på Blitz sin hjemmeside. Der støtter de i realiteten bråket som har vært tidligere og oppfordrer til opprør. Vi mener da at Blitz har diskvalifisert seg som arrangør og vi ønsker å ta formell avstand fra det de sier, slik at vi ikke blir medansvarlig dersom demonstrasjonen blir voldelig, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Petter Eide, til iOslo.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Lørdagens demonstrasjon er ment å være et fredelig arrangement, men med torsdagens hendelser friskt i minne frykter Eide en reprise.

- Jeg blir ikke overrasket, men veldig skuffet om det blir opptøyer. Blitz har jo oppfordret til det, så vi kan ikke se bort fra at det vil skje, sier generalsekretæren.

Foreløpig har arrangørene ikke fått noen reaksjon på utestengelsen fra Blitz-miljøet.

SE VIDEO FRA DEMONSTRASJONEN:

HTML EMBED
video_embed(11992);

Les flere nyheter på iOslo.no