Det forteller Hendrik Streeck, professor ved institutt for virologi ved Bonn Universitetssykehus i et intervju med den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung.

I tillegg til symptomene som allerede er slått fast - hoste og feber - rapporterte veldig mange smittede også om å ha mistet all lukt og smak, ifølge Streeck:

– Nesten alle smittede vi intervjuet, og dette gjelder vel to tredjedeler, beskrev tap av lukt og smak som varte i flere dager. Det gikk så langt at en mor ikke kunne lukte bleien til barnet sitt, sier han til den tyske avisen.

Intervjuet over 100 smittede

Streeck er sannsynligvis den viruseksperten som har hatt flest pasienter i Tyskland så langt. Han og hans team har intervjuet mer enn 100 smittede om deres symptomer.

– Andre kjente ikke lenger lukten av sjampoen, og maten sluttet å smake. Vi vet foreløpig ikke nøyaktig når disse symptomene vil vises, men vi tror de kan dukke opp sent under infeksjonen.

NYHETSSTUDIO: Få de siste nyhetene om viruspandemien

Videre forteller Streeck at den typiske Covid 19-pasienten bare viser milde symptomer.

Han viser til en kinesisk studie som har vist at bare 91 prosent av de smittede kun viser milde til moderate symptomer, med en tørr, irritabel hoste og muligens feber.

– Hos oss var det også tap av lukt og smak. Diaré forekom også hos våre smittede i 30 prosent av tilfellene, noe som er mer vanlig enn tidligere antatt, sier han.

Vokter grensene

Tyskland innførte i mandag streng grensekontroll mot sine naboland, men understreket at varetransporten og pendlere fortsatt vil få passere.

– Spredningen av koronaviruset skjer nå raskt og aggressivt, og et av de viktigste tiltakene er å bryte smittekjeden, sa landets innenriksminister Horst Seehofer.

Så langt er det meldt om 7.174 smittede og14 døde i landet.