RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har prøvd marerittet

Sist oppdatert:
«Condemned 2: Bloodshoot» egner seg så absolutt ikke for lettskremte.

(Spillmagasinet): Skrekkspillet «Condemned» er et av Xbox 360s mest undervurderte spill. Du tar kontroll over politimannen Ethan Thomas og skal prøve å løse et grusomt mysterium.

Se traileren «Big Problem» fra spillet i bunn av artikkelen.

Helt siden enerens irriterende åpne slutt har jeg gledet meg til oppfølgeren, og nå har jeg endelig fått testet spillet. «Condemned 2: Bloodshoot» fortsetter den spennende fortellingen og er minst like guffent.

Flere angrep

Utviklerne hos amerikanske Monolith har oppgradert det allerede ganske kompliserte, utfordrende og underholdende kampsystemet. Et trykk på venstre eller høyre skulderknapp gjør fortsatt så du slår med tilsvarende hånd, men nå kan du blant annet sette sammen slagene til vonde kombinasjoner og brekke nakken på noen av fiendene.

Akkurat som i «Condemned» gjør spillets mange fiender kort prosess hvis du ikke også forsvarer deg, og beistene er denne gangen mer varierte. For eksempel møter du noen skapninger som elsker å plutselig falle ned fra taket eller dukke opp rett bak deg.

Intenst

Versjonen jeg testet er langt ifra ferdig og jeg valgte derfor å spare det meste av spillet, men de timene jeg tilbrakte sammen med «Condemned 2: Bloodshoot» var uten unntak fabelaktige. Jeg skal ikke si noe om historien, annet enn at jeg slukte det jeg ble fortalt rått og hadde store problemer med å gi meg.

I tillegg er stemningen minst like skummel og intens som i eneren. Ved hjelp av lys, lyd og andre virkemidler sørger utviklerne for at du hele tiden går på tå hev og aldri føler deg trygg, jeg skvatt for eksempel bare en boks ramlet ned fra en bokhylle.

Lett å dø

Helsemåleren til den nå tungt alkoholiserte Ethan Thomas har ikke akkurat vokst siden sist, noe som bidrar til å gjøre deg enda mer redd for hva som venter rundt neste sving. Hvis en fiende først treffer så gjør det skikkelig vondt, og det skal bare et par treff til før du stryker med.

En av tingene utviklerne skrøt mest av før «Condemned» ble sluppet var at vi skulle få løse kriminalgåter i beste «C.S.I»-stil. Dessverre endte det opp med å være mer «Donald Duck», men i toeren har dette systemet fått en skikkelig overhaling.

Oppgavene er både mer utfordrende og underholdende, nå er du overlatt mye mer til deg selv og må blant annet samle inn informasjon fra hjelperne dine. Jeg kjørte meg skikkelig fast et par ganger, noe som ikke skjedde i forgjengeren.

Veldig lovende

De triste og varierte omgivelsene du får utforske er akkurat så flotte å se på som forventet, og alt tyder på at «Condemned 2: Blood Shoot» blir minst like bra som forgjengeren. I tillegg til å by på alt det den gjør, gjør det oppgraderte kampsystemet feidene mer interessante og oppgaveløsningen føles endelig som akkurat det.

Se traileren «Big Problem»:

Se flere spillvideoer her

«Condemned 2: Bloodshot» slippes til PS3 og Xbox 360 den 14. mars.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere