RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: OLIVIER MORIN (AFP)

Vi har sluttet å gå i banken

To av tre går sjelden eller aldri i banken

Fra 2002 til 2010 har andelen bankkunder som sier de sjelden eller aldri besøker et betjent bankkontor økt fra 50 prosent til 75 prosent. Dette viser tall fra årets Nettbankundersøkelse utført av TNS Gallup for Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Nettbanken overtar
- Kun 25 prosent av kundene oppsøker banken oftere enn hvert halvår. Det viser at bankenes nettbankløsninger nå er så godt utbygde at de ikke bare ivaretar de daglige bankbehovene, men langt på vei også dekker behovet når det gjelder mer kompliserte tjenester, skriver senior kommunikasjonsrådgiver Ann Håkonsen i FNO i en melding.

Andelen som sier de aldri har behov for å oppsøke banken har økt fra 5 prosent til 13 prosent på disse årene.

- Utviklingen i antall bankkontorer gjenspeiler dette kundemønsteret. Det har blitt 230 færre ekspedisjonssteder i årene fra 2002 og frem til i dag. Det er ikke tvil om at nettbank har tatt over som kundenes dagligbank, skriver Håkonsen.

Nesten alle bruker nettbank
Siden Nettbankundersøkelsen ble gjennomført for første gang i 2000 har andelen nettbankbrukere økt fra 17 til 80 prosent. De siste årene har de eldre kommet for fullt. I 2000 var det ingen over 65 år som brukte nettbank, nå bruker annenhver over 65 år nettbank som sin dagligbank. Gjennomsnittsalderen for nettbankbrukeren har siden 2000 økt fra 37 til 43 år.

- I tillegg ser vi nå en utvikling der stadig flere tjenester, som hittil bare har vært tilgjengelige via betjente ekspedisjonssteder og i nettbanker, også tilbys på andre nettsteder, heter det meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere