RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi har testet Football Manager

Foto: Tor Richardsen (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Den neste utgaven av alle fotballnerders våte drøm er her snart igjen. Vi har prøvd «Football Manager 2006».

Julaften og Øyafestivalen kom samtidig i år da det dukket opp en e-post med «beta test of Football Manager 2006» i innboksen fra de vennlige sjelene i Sports Interactive.

Siden vi er like vennlige som Marc Duffy og hans kamerater bringer vi videre nyhetene i spillet de fleste har et elsk- eller hatforhold til.

Snakk med spillerne
Spillet er fortsatt det mest avanserte regnearket som finnes, men grafikken - om man kan kalle det for det, er vel mer riktig å si brukergrensesnittet - har fått seg en liten oppdatering. Det er litt enklere å skifte mellom menyer, og knappene er bedre plassert.

Den største nyheten er likevel det at du kan snakke til spillerne i pausen og etter kampen. Akkurat denne funksjonen er det som gir den største nye spillfølelsen. Det er ikke lett å balansere hva man skal si, om man skal si noe og til hvem man skal si hva. Etter en måned som Liverpoolmanager var hele laget forbannet på meg fordi jeg forvirret dem med hva jeg sa i pausen.

Treningsmodulen er også krafig forenklet. Nå kan man faktisk bruke litt tid på trening, selv om det viktigste er at dine slitne spillere automatisk får en pause fra treningen uten at du gjør noe. Det betydde også at i min testversjon så kom aldri Stephen Warnock hos Liverpool i matchform etter trening. Sannsynligvis er det en bug fra betaversjon, men vi skal sjekke det senere i den fullverdige versjonen.

Mer realistiske kamper
Kampene har også blitt mer realistiske. Ser du kampen i sanntid vil du se at det er situasjoner som kan forklares i taktikk og annet som påvirker sluttreslutatet. Selv om det er helt usannsynlig at Gerrard vil miste ballen to ganger i defensiv midtbaneposisjon.

Ellers er det mest småplukk her og der, vekt og høyde på spillere har fått en del å si og oversiktssiden som er innført (viser dine neste kamper, hvilke spillere som har laget mest mål etc..) er veldig bra. Mediamodulen som SI Games har skrytt av er oppdatert, men vi savner fortsatt muligheten til å kommentere spillere på pressekonferanse etter kampen. Altså velge hvem man vil snakke om selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere