Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kan identifisere to av passasjerene

Fortsetter arbeidet med å hente opp lik fra flyvraket. Tre nordmenn er blant de omkomne.

Tidligere denne måneden ble vraket av Air France 447-flyet lokalisert på havbunnen.

Air France-flyet var på vei fra Rio de Janeiro til Paris da det styrtet i Atlanterhavet 1. juni 2009. Alle de 228 menneskene om bord omkom i ulykken. Tre nordmenn var blant de omkomne.

Den franske flyhavarikommisjonen skal nå være i stand til å kunne identifisere to av likene som er brakt opp fra flyvraket, melder CNN.

Henter opp flere omkomne
Det ble kun funnet 50 lik under leteaksjonen som fulgte etter ulykken. Men i mai måned har letemannskaper hentet opp to lik fra vraket. Nå skal letemannskaper fortsette å søke etter omkomne.

Den franske havarikommisjonen sa tidligere denne måneden at de ikke ville hente opp flere lik dersom de ikke klarte å identifisere de to likene de allerede hadde hentet opp til overflaten.

Men nå viser det seg altså at de har klart å få nok DNA-materiale til å gjennomføre identifisering.

Fortsatt et mysterium
To år etter ulykken er det fortsatt et mysterium hvorfor Airbus A330-maskinen styrtet ned i havet. Men granskere jobber nå med å gå gjennom flyets tale- og ferdskrivere, og håper at dette vil gi svar på hva som skjedde.

Franske luftfartseksperter sa i forrige uke at det vil ta flere uker å analysere innholdet.

- Dette kommer til å være til stor hjelp når vi skal forsøke å slå fast årsaken til ulykken, sa talsperson for den franske havarikommisjonen, Martine Del Bono.

- Skyldes en pilotfeil
The Wall Street Journal skriver imidlertid at ulykken skyldes en pilotfeil. Avisen siterer anonyme kilder som er tilknyttet granskningen.

Ferdskriveren viser angivelig at pilotene ikke klarte å holde en stabil hastighet etter at flyets hastighetsmålere, også kalt pitotrør, sviktet grunnet voldsom ising.

Pilotene skal ha blitt distrahert da alarmene gikk, og dermed mislyktes med å følge standardprosedyrer som å stabilisere eller øke flyets drivkraft, skriver avisen.

Les også: Gir pitotrør skylden for at 228 døde

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken