Jeg leste en gang et intervju med filmskaper Woody Allen. Han hadde tatt toget fra Oslo til Bergen og ble spurt om hva han syns om norsk natur. Woody sa at han ikke kunne fordra natur. Slike ting sier du ikke ustraffet i Norge. Særlig ikke hvis du er utlending. Vi vil ha vår stolthet i fred.

En stormakt innen natur og friluftsliv

Vi kan ikke la vår egenart bli utrydningstruet av drøye påstander. Vi er en stormakt innen natur og friluftsliv. Vi kan knapt skrive en kontaktannonse uten å nevne turer i skog og mark. Da kan du ikke komme her å like noe annet. Riktig nok er landet for det meste gråstein og dårlig vær. Men det er vår gråstein og vårt dårlige vær.

Les også: SAS-filmen: Hvor kommer denne evinnelige selvpiskingen fra?

Hvordan våger de?

Nå har SAS prøvd å være lystig om dette i en reklamefilm. Hvordan våger de? Det er en film som har vekket dovregubben, halve kongerike og dalstrøka innafor. Tenk å få seg til å si at bindersen ikke er norsk, men amerikansk, og at svenske kjøttboller er funnet opp i Tyrkia. Det er jo ikke til å holde ut.

Full mobilisering

Jeg vil derfor be om full mobilisering. Alle som nå har en rød topplue og ski bør ta dette på hele seg og sette av sted med taktfaste bevegelser, i forsvar av det norske, og stille seg opp på nærmeste flyplass og dele ut vafler med brunost til SAS-ansatte så de tar til vettet og skjønner at vi ikke kan la vår egenart bli utrydningstruet av drøye påstander.

Les også: Åpent brev til SAS fra en som ikke finnes

Hva blir det neste?

Hva blir det neste, forbud mot matpakker i skolen? Bunader i politiske aksjoner. Si meg, er ingen ting hellig lenger i dette landet? Hva blir de neste? At vi skal elske utlandet som oss selv, snu det andre kinnet til og bli en del av verden? Nei, vet du hva. Da kunne vi jo begynne å elske sydenturer også. Det hadde de likt, disse folka i SAS. Nei, vet du hva, ta deg en skitur, og spis vafler. Før det er for sent.

Les også: Nå har vi dratt krenkemaska så godt nedover skallen, at surleppa henger og dingler på samme nivå som skrukket